Ταλιατέλες με ψητά σκόρδα και ανθότυρο
Μια τέλεια πρόταση που θα απογειώσει την φήμη σας για τις μαγειρικές ικανότητες δεν είναι άλλη από ταλιατέλες με φρέσκο ανθότυρο και ψητά μελωμένα σκόρδα !!
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. ταλιατέλες
2 κεφάλια σκόρδο ολόκληρα
2 φλιτζ. τσαγ. ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι (280 γρ.)
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη τουρσί (τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε)
½ φλιτζ. τσαγ. κουκουνάρι
1/3 φλιτζ. τσαγ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης
1 ½ τριμμένη παρμεζάνα
270 γρ. φρέσκο ανθότυρο αλατισμένο
αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρέσκο σπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο ΒΗΜΑ:
Ανάβετε το Traeger Pellet Grill σας και σε κατάλληλο χαρτί κρεοπωλείου βάζετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα σκόρδα, μισό κουταλάκι μέλι και τις ελιές, τα κλείνετε σε πουγκάκι και μαγειρεύετε μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες και τις πολτοποιείτε.
2ο ΒΗΜΑ:
Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι lodge στην σχάρα της ψησταριάς και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε την κάπαρη, το κουκουνάρι και τη ρίγανη για 2-3 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, βγάζετε το τηγάνι από τη σχάρα και το αφήνετε στην άκρη.
3ο ΒΗΜΑ:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι al dente. Σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, βάζετε επίσης το σκόρδο με τις ελιές, το αλάτι, το πιπέρι, το ανθότυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με τριμμένα κομμάτια ανθότυρου από πάνω.
Αν θέλετε πιο έντονη καπνιστή γεύση, βάζετε τα πουγκάκια με το σκόρδο στην Traeger Grills, με ένα ωραίο αρωματικό pellet hickory και ψήνετε στο super smoke (75-110ο C) για μια ώρα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόκληρο κιλό από καπνιστά σκόρδα. Να τα καθαρίσετε και να τα διατηρήσετε μέσα σε ελαιόλαδο για ένα μήνα.
Ο πολτός από τα καπνιστά σκόρδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γέμιση σε ρολά χοιρινού, σε πουρέδες φάβας και πατάτας ή ως άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί.
Καλή απόλαυση
Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την υπέροχη αυτή συνταγή