Ψητό καλαμπόκι με βούτυρο, μέλι και καπνιστό αλάτι
Η συνταγή για ψητό καλαμπόκι ψημένο με σπιτικό βούτυρο μελιού και καπνιστό αλάτι Jacobsen με άρωμα από φυσικό ξύλο, που ετοιμάσαμε στην ψησταριά πέλλετ Traeger, στα πλαίσια των PELLET GRILL DEMOS το Σάββατο 25 Ιουνίου είναι το ορεκτικό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
6 Ολόκληρα καλαμπόκια, κομμένα στα 2
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 Φλιτζάνι καπνιστό μέλι
1 κουταλιά της σούπας καπνιστό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1ο ΒΗΜΑ:
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 450° και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
2ο ΒΗΜΑ:
Αλείφουμε το καλαμπόκι με το πινέλο με λάδι και το τοποθετούμε απευθείας στη σχάρα με τη λαβίδα, γυρίζοντας περιστασιακά. Μετά από περίπου 10 λεπτά το καλαμπόκι πρέπει να ψηθεί και να έχει λιώσει ελαφρώς εξωτερικά.
3ο ΒΗΜΑ:
Χτυπήστε το βούτυρο και το μέλι μαζί στο μίξερ για 1 λεπτό μέχρι να πάρει υγρή μορφή. Στη συνέχεια αλείψτε με το πινέλο στο ζεστό καλαμπόκι.
Περιχύστε με καπνιστό αλάτι και απολαύστε!
ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr