Μαχαίρι Yanagi-Sashimi από ατσάλι shirogami 24 εκατ. Hammered Tojiro
- Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση σε 1 έως 3 ημέρες
- Πόντοι ανταμοιβής: 52
- Κωδικός: F-1124
Γνωρίστε το Tojiro Yanagi Sashimi Shirogami 24 εκατ. Hammered – ένα κόσμημα της ιαπωνικής παράδοσης! Με μοναδική σφυρηλατημένη λάμα από ανοξείδωτο ατσάλι Shirogami, χειροποίητο φινίρισμα Kurouchi και λαβή από ξύλο μανόλιας, αυτό το μαχαίρι ξεχωρίζει σε κάθε λεπτομέρεια.
Απολαύστε την ακρίβεια και τη διαχρονική αντοχή ενός αυθεντικού ιαπωνικού μαχαιριού και δώστε στην κουζίνα σας έναν αέρα παράδοσης και ποιότητας!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι Shirogami είναι υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση.
Βασικά χαρακτηριστικά:
Λάμα από ατσάλι Shirogami
Εύκολο στο ακόνισμα, μεγάλη διάρκεια στην κοπή
Aνθεκτική στο νερό λαβή από ξύλο μανόλιας
Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
Αυθεντική ιαπωνική ποιότητα κατασκευής
Το μαχαίρι Yanagi ή αλλιώς Yanagiba είναι το μακρύ ιαπωνικό μαχαίρι που χρησιμοποιείται για το κόψιμο ωμού ψαριού σε φέτες για τη δημιουργία sushi και κυρίως sashimi. Η κοντή, μακριά λάμα του είναι ιδανική για να τεμαχίζει το ψάρι και άλλα τρόφιμα με μία, αδιάλειπτη κίνηση, διατηρώντας τη φρεσκάδα και ακεραιότητά τους.
Shirogami, ένα ιστορικό ατσάλι
Η Tojiro είναι υπερήφανη για την ιαπωνική δεξιοτεχνία στον τομέα των μαχαιριών. Ο ενθουσιασμός για την επιδίωξη της μέγιστης αιχμηρότητας δημιούργησε το "Tamahagane" που είναι ένας εξαιρετικά καθαρός σίδηρος που κανείς δεν είχε δει ποτέ. Το "Tamahagane" λέγεται και "Yasuki-Hagane", και είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία μαχαιριών στις μέρες μας και παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των μαχαιριών ιαπωνικής κουλτούρας. Η Tojiro σε αυτό το μαχαίρι χρησιμοποίησε σαν πυρήνα το ατσάλι "Shirogami" που θεωρείται συνώνυμο με το "Yasuki-Hagane" και είναι ένα απο τα σκληρότερα ατσάλια παγκοσμίως και έπειτα οι τεχνίτες της το σφυρηλάτησαν με στρώσεις απο σίδηρο. Οι τεχνίτες της Tojiro είναι γνώστες της θερμοκρασίας για την επίτευξη της μέγιστης σκληρότητας αλλά και της καλύτερης γωνίας ακονίσματος για βέλτιστη κόψη όσον αφορά στο ατσάλι Shirogami & το προτείνουν ανεπιφύλακτα.
Αν θέλετε να κόβετε τρόφιμα σε πολύ λεπτές φέτες ή να δημιουργείτε κομμάτια με μεγάλη συμμετρική ακρίβεια, και μάλιστα με γρήγορες κινήσεις χωρίς να μένουν υπολείμματα τροφίμου πάνω στο μαχαίρι, τότε θα λατρέψετε τη μονή κόψη αυτού του μαχαιριού. Οι παραπάνω εργασίες είναι ιδιαίτερα συχνές στην ιαπωνική κουζίνα, γι αυτό και τα παραδοσιακά ιαπωνικά μαχαίρια είναι ακονισμένα μόνο από τη μία πλευρά. Το Shirogami ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Ιάπωνες τεχνίτες στη μία μόνο πλευρά του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι.
Άνετη ξύλινη λαβή
Το πρώτο μερος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Το Yanagi Sashimi Hammered προσφέρει άνετο και ζεστό κράτημα που χαρίζει η ξύλινη λαβή. Είναι κατασκευασμένη από ξύλο μανόλιας, ένα ξύλο ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρή χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μέσα στο κολάρο με ρητίνη.
Made In Japan
Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους Γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική Ιαπωνική παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Επιπλέον χαρακτηριστικά:
Βάρος: 155 gr
Σκληρότητα Rockwell: HRC 60±1
Πάχος ράχης στη βάση:
Συνολικό μήκος: 38 εκατ.
Ειδική συσκευασία δώρου
Σας προτείνουμε για τα συγκεκριμένα μαχαίρια να τα σκουπίζετε και να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποφεύγεται οποιαδήποτε υγρασία. Για τον ίδιο λόγο καλό είναι όταν δεν το χρησιμοποιείτε να το τυλίγετε με μία εφημερίδα. Ο,τι μαχαίρι και να χρησιμοποιείτε, κάποια στιγμή θα χρειαστεί ακόνισμα. Μαχαίρια από σκληρό ατσάλι (υψηλό Rockwell) όπως τα ιαπωνικά και ειδικά αν είναι ακονισμένα από τη μία πλευρά, συνίσταται να ακονίζονται αποκλειστικά με πέτρα ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό ακόνισμα προστατεύοντας ταυτόχρονα τη λάμα του μαχαιριού για να συνεχίσει να έχει την υψηλότερη δυνατή απόδοση.
Γενικά Χαρακτηριστικά | |
Χρώμα | ΚΑΦΕ |
Χαρακτηριστικά για Μαχαίρια | |
Εταιρεία | TOJIRO |
Συλλογή | SHIROGAMI HAMMERED |
Τύπος | YANAGIBA |
Χαρακτηριστικά | ΚΟΥΤΙ ΔΩΡΟΥ |
Υλικό Λάμας | SHIROGAMI |
Μήκος Λάμας | 24 ΕΚ. |
Υλικό Λαβής | ΞΥΛΟ |