Λαχταριστό διπλό burger γεμιστό με λιωμένο τσένταρ! Ιδανική επιλογή για κάθε λάτρη του καλού burger, αγκαλιασμένο από δύο μαλακά ψωμάκια brioche, συνοδευόμενο από καραμελωμένα κρεμμύδια που ισορροπούν τη γλυκύτητα με την πλούσια, βουτυράτη αίσθηση του μεδουλιού. Ένας γευστικός συνδυασμός που σίγουρα θα σε ξετρελάνει!


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα, κομμένο1 φορά στο χοντρό κόσκινο της μηχανής του κιμά 

1 κ.σ. Worcestershire 

1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη 

1 κ.σ. ηλιέλαιο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

20 φέτες μπέικον (πολύ λεπτές για να τυλίγονται) 

10 κύβους τυρί τσένταρ, κομμένους σε 2x2 εκ  

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

½ κιλά κόκκινα, ξερά κρεμμύδια  

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη  

1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο 

1 μεδούλι,  μόνο το εσωτερικό  

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο κρέμα 

Αλάτι 

Για το σερβίρισμα:  

Ψωμάκια brioshe για burger 

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου με μέλι και μπέρμπον (2 φλιτζ. τσαγ. μέλι, 170 γρ. πελτέ, ντομάτας,½ του φλιτζ. τσαγ. σκούρα καστανή ζάχαρη,55 γρ. μπέρμπον ουίσκι,1 κ.σ. μουστάρδα Dijon,1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη,1 κ.σ. πιπέρι καγιέν,1/4 κ.γ. καυτερή σάλτσα τύπου Ταμπάσκο 

Προαιρετικά λίγες πρέζες μπαχάρι, γαρύφαλλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και νιφάδες τσίλι) 

Αγγουράκι τουρσί  

Καραμελωμένα κρεμμύδια  



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1ο:

Αρχικά, κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες  με το μαχαίρι γενικής χρήσεως και τα σοτάρετε σε ένα μαντεμένιο τηγάνι με ελαιόλαδο και το μεδούλι, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν βαθύ καραμελένιο χρώμα. Σβήνετε με βαλσάμικο ξίδι. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, αλατίζετε και αφήνετε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.

Βήμα 2ο:

Προχωράμε στα burger! Αρχικά ζυμώνετε τον κιμά μαζί με τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα σε σκόνη και μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε τα μπιφτέκια, βουτώντας τα χέρια σας ελαφρά σε ηλιέλαιο, δίνοντάς τους ένα στρογγυλό και λεπτό σχήμα αλλά και για ακόμη πιο καλό σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιείστε τη πρέσα για Burger.

Βήμα 3ο:

Τοποθετείτε πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής πέντε φέτες μπέικον σταυρωτά και βάζετε στο κέντρο ένα μπιφτέκι. Στη μέση τοποθετείτε έναν κύβο cheddar και πιέζετε ελαφρά με το δάχτυλό σας. Καλύπτετε από πάνω με ένα δεύτερο μπιφτέκι, δημιουργώντας ένα γεμιστό burger. Πιέζετε τις άκρες για να κλείσει και τυλίγετε με τις φέτες μπέικον.

Βήμα 4ο:

Ψήνετε σε προθερμασμένη ψησταριά για 30-40 λεπτά στους 180°C, σε έμμεση θερμότητα, ώστε να μην καεί το μπέικον.

Βήμα 5ο:

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου με μέλι και Bourbon: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνετε να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε άμεσα, αποθηκεύετε τη σάλτσα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Ανακατεύετε καλά τη σάλτσα πριν τη χρησιμοποιήσετε.


Βήμα 6ο:

Τέλος κόβετε τα ψωμάκια brioche στη μέση και τα ζεσταίνετε ελαφρά στη σχάρα. Στη βάση βάζετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέτετε καραμελωμένα κρεμμύδια, αγγουράκι τουρσί και κλείνετε με το επάνω μέρος του ψωμιού.


Καλή Απόλαυση!