Οι quesadillas με γύρο al pastor είναι η απόλυτη επιλογή για χαλαρή μάζωξη με φίλους! Με απλές τορτίγιες, ζουμερό κοτόπουλο, λιωμένο τυρί και πλούσια μαρινάδα, φτιάχνονται γρήγορα και εύκολα γύρω από την ψησταριά. Αποτελούν το ιδανικό street food σε μεξικάνικο στυλ, που γεμίζει τον χώρο με αρώματα και υπόσχεται να ξετρελάνει την παρέα με κάθε μπουκιά!


Υλικά

1,5 κιλό στήθος κοτόπουλο
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες και ξεφλουδισμένες
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. τσίλι
1 κ.γ. ξύδι
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. πράσινο πιπέρι
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Τορτίγιες
200 γρ. mix τυριών (γκούντα και τσένταρ)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βήμα 1ο:
Κόψε το φιλέτο από το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι γενίκης χρήσης, περίπου ½ εκατοστό πάχος, και πίεσέ τις απαλά με την παλάμη σου ώστε να ανοίξουν λίγο.

Βήμα 2ο:
Σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε τις πιπεριές Φλωρίνης, την πάπρικα, το τσίλι, το ξύδι, το ηλιέλαιο, τον πελτέ ντομάτας, το γιαούρτι, τη σκόνη σκόρδου, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πράσινο πιπέρι. Χτύπα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρεις τη μαρινάδα σε ένα μπολ, προσθέτεις τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύεις καλά. Σκέπασε το μπολ με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για 12 ώρες, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Βήμα 3ο:
Για τη συναρμολόγηση του γύρου, πάρε τα φιλετάκια και πέρασέ τα σε σουβλάκια. Εναλλακτικά, μπορείς να στερεώσεις ένα ξύλινο καλαμάκι σε μια καθαρισμένη πατάτα ή ένα μεγάλο κρεμμύδι και να το τοποθετήσεις σε ένα ταψί. Στην κορυφή, στερέωσε μια ντομάτα για περισσότερο άρωμα και γεύση. Έπειτα, τοποθέτησέ το σε ένα μαντεμένιο ταψί ώστε να μη χαθούν τα υγρά τους.

Βήμα 4ο:
Ψήσε τον γύρο σε προθερμασμένη ψησταριά Outdoorchef Dualchef 425G BZ , κλειστού τύπου, στους 180°C για 1 ώρα, έμμεσα, δηλαδή, όχι απευθείας πάνω στους καυστήρες αλλά χρησιμοποιώντας μόνο τους μισούς. Συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλη μία ώρα στους 150°C, αλέιφοντας με τα υγρά από τη βάση του σκεύους κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας το πινέλο.  

Βήμα 5ο:
Όταν είναι έτοιμος, τοποθέτησε τον γύρο στο ξύλο κοπής και σερβιρίσματος και κόψε τον σε κομματάκια . Άπλωσε τον σε μια τορτίγια μαζί με αρκετό τυρί, απλώστε  λίγη από τη σάλτσα του ταψιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δίπλωσε την τορτίγια και ψήσε την στη σχάρα μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει το τυρί.

Βήμα 6ο:
Κόψε την τορτίγια στα δύο ή στα τέσσερα και σέρβιρε αμέσως.


Καλή Απόλαυση! 

Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!