Δεν υπάρχει λάτρης του κρέατος που να μην αγαπά την γεμάτη γεύση κρέατος που μπορεί να του προσφέρει μια μπριζόλα Tomahawk. Δείτε την συνταγή να μαγειρέψετε ένα υπέροχο Tomahawk Ribeye Steak με την μέθοδο Reverse Sear, και να ζήσετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία   

 

Υλικά για μαγείρεμα

 

1 Tomahawk Ribeye Steak περίπου 1,5 κιλά
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γρ. Βούτυρο
20 γρ. μαιντανός   
1/4 κ.σ Σκόρδο σκόνη
1/4 κ.σ Κρεμμύδι σκόνη
Aλάτι 
Πιπέρι 

 

    

 

Απαραίτητα Εργαλεία

 

Ψησταριά

Μαντεμένια Σχάρα Διαμάντι

Γάντι για BBQ

Θερμόμετρο για BBQ

 

 

Ξεκινάμε

 

  1. Χρησιμοποιούμε χοντρό αλάτι και πιπέρι για να καρυκεύουμε όλες τις πλευρές της Tomahawk πριν την τοποθετήσουμε στην σχάρα. Ιδανικά αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει 24 ώρες πριν
  2. Ανάβουμε την ψησταριά μας, σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το λευκό μέρος απο τρία κρεμμυδάκια έως ότου πάρουν σκούρο χρώμα. Ψιλοκόβουμε καλά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ  
  3. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε και αυτόν στο μπολ
  4. Τοποθετούμε μέσα τα μπαχαρικά και το βούτυρο
  5. Με ένα κουτάλι ή με τα χέρια ανακατεύουμε το βούτυρο να αρωματιστεί
  6. Τυλίγουμε ένα πάγκο κοπής με μεμβράνη και στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω άλλη μια μεμβράνη
  7. Βάζουμε το βούτυρο στην μεμβράνη την σφραγίζουμε και πιέζοντας με τα χέρια της δίνουμε σχήμα.
  8. Τοποθετούμε το βούτυρο στην κατάψυξη να παγώσει ώστε να μπορεί να κοπεί σε φέτες  

 

Πάμε να μαγειρέψουμε στην ψησταριά υγραερίου

  • Ρυθμίζουμε την ψησταριά στους 120°C σε έμμεσο ψήσιμο ,και βάζουμε την Tomahawk αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει την βελόνα του θερμομέτρου για BBQ στο πιο χοντρό σημείο της μπριζόλας
  • Ψήνουμε την μπριζόλα περίπου 1 ώρα με την ψησταριά στους 120°C και την tomahawk στους 57°Cγια να πάρουμε το τέλειο Medium
  •  Από την στιγμή που θα φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε τα θερμόμετρα και βγάζουμε την μπριζόλα από την σχάρα

 

      

 

Πάμε για άμεσο ψήσιμο 

 

  • Στις ψησταριές με το σύστημα χοάνης, ένα απλό γύρισμα της χοάνης είναι αρκετό για να αλλάξετε την μέθοδο ψησίματος από άμεσο σε έμμεσο 
  • Αν διαθέτετε μαντεμένια σχάρα την τοποθετήστε την στην ψησταριά, ώστε να δώσετε στην επιφάνεια της μπριζόλας υπέροχα σημάδια από το grill
  • Δυναμώνουμε την ψησταριά στο μέγιστο για να πιάσουμε την υψηλότερη θερμοκρασία  
  • Τοποθετούμε την Tomahawk σχάρα για λίγα μόνο λεπτά, ώστε να διατηρήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία στο κρέας
  • Αφαιρούμε από την ψησταριά την Tomahawk και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 10 λεπτά πριν την κόψουμε  
  • Την τεμαχίζουμε σε φέτες και σερβίρουμε από πάνω το αρωματικό βούτυρο που φτιάξαμε  

 

      

 

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή www.Outdoorchef.gr