Το Pulled Pork Burger είναι μια κλασσική Αμερικάνικη συνταγή για Burger που αν το φάτε θα το λατρέψετε ! Το χοιρινό κρέας μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία για ώρες, στη συνέχεια "τεμαχίζεται" και σε συνδυασμό με τη σαλάτα coleslaw και τη BBQ Sauce φτιάχνει ένα πεντανόστιμο Burger!

Εμείς σιγοψήσαμε - καπνίσαμε το χοιρινό κρέας σε ψησταριά με πέλλετ της Traeger που είναι ιδανική για μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες και προσφέρει έντονο καπνιστό άρωμα στο ψητό !

Αν επιλέξετε να ψήσετε το χοιρινό σας σε ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου θα ακολουθήσετε έμμεσο ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία και χρησιμοποιώντας ξύλα καπνίσματος μπορείτε να δώσετε καπνιστό άρωμα στο κρέας σας.

 

ΥΛΙΚΑ

 

ΥΛΙΚΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ COLESLAW SALAD

  • 300γρ Λάχανο κομμένο σε “φέτες”
  • 100γρ Καρότο περασμένο στο ρεντέ
  • 100 ml Μαγιονέζα
  • 15 γρ ζάχαρη
  • 2,5ml χυμό λεμόνι
  • 2,5ml μουστάρδα
  • 20γρ πράσινο μήλο περασμένο στο ρεντέ

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι και το μήλο ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και το λάχανο, καρότο. (Coleslaw Dressing)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

  1. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να καθαρίσει την χοιρινή σπάλα εξωτερικά από το παραπάνω λίπος.
  2. Αλείψτε με μουστάρδα όλη την χοιρινή σπάλα εξωτερικά τόσο που να κολλήσει το μπαχαρικό (δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές)
  3. Καρυκεύστε πολύ καλά τη χοιρινή σπάλα παντού σε όλα τα σημεία. (Δεν μας πειράζει η κρούστα να βγεί παραπάνω αλμυρή ή με παραπάνω μπαχαρικά καθώς όταν την κάνουμε pulled αυτό θα “χαθεί” μαζί με το υπόλοιπο χοιρινό.)
  4. Ανακατέψτε το χυμό μήλο με το ξύδι και τοποθετήστε το σε ένα ψεκαστήρα.
  5. Όταν είστε έτοιμοι να το μαγειρέψετε ρυθμίστε τη ψησταριά στους 130 ℃ και κρατήστε το καπάκι κλειστό.
  6. Βάλτε μέσα τη χοιρινή σπάλα και ψήστε για περίπου 6 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού στο πιο χοντρό σημείο να έχει φτάσει 72℃ .
  7. Κάθε 1ώρα και 30 λεπτά ανοίξτε το καπάκι της ψησταρίας και ψεκάστε με το μίγμα μήλου (χυμό-ξύδι).
  8. Αυξήστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 140 ℃ και τυλίξτε το χοιρινό με την ειδική λαδόκολλα της Traeger αφού πρώτα το ψεκάσετε με το μίγμα μήλου.
  9. Ψήστε για άλλες 2-3 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει τους 96 ℃.

 

 

  1. Αφαιρέστε τη χοιρινή σπάλα από τη ψησταριά και αφήστε την μέσα στη λαδόκολλα για να ξεκουραστεί περίπου 30-40 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τη χοιρινή σπάλα από τη λαδόκολλα και βγάλτε το κόκαλο.
  3. Κάντε pulled όλο το κρέας και ανακατέψτε το πολύ καλά.
  4. Δοκιμάστε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα μπαχαρικό.
  5. Ανακατέψτε το χοιρινό με BBQ sauce και ετοιμαστείτε σιγά-σιγά να στήσετε τα burger.
  6. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και ψήστε ελαφρώς στη σχάρα.
  7. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του ψωμιού τη coleslaw (όσο επιθυμείτε,) πίκλες 3-4 τεμάχια, το χοιρινό με την BBQ και κλείστε με το καπάκι του ψωμιού.

 

 

Καλή απόλαυση !!

 

Tip: Σε περίπτωση που περισσέψει λίγο χοιρινό μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να το ζεστάνετε σε ένα τηγάνι και είτε να κάνετε ξανά burgers ή να κάνετε διάφορες άλλες συνταγές όπως tacos με χοιρινό, sandwich με χοιρινό ή ακόμα και να το φάτε σκέτο !