Καπνιστό Χοιρινό σε ψησταριά υγραερίου
26 Αυγ
Γίνε βασιλιάς στο κάπνισμα χοιρινού κρέατος σε ψησταριά υγραερίου. Μάθε όλα τα μυστικά για το πιο νόστιμο τρυφερό χοιρινό λαιμό με απίθανο άρωμα και γεύση από μήλο.
Υλικά
2 kg Χοιρινός Λαιμός
1lt Χυμός Μήλου
Καρύκευμα Traeger Pork & Poultry
Ελαιόλαδο
Απαραίτητα Εργαλεία
Ξεκινάμε
Προετοιμασία
- To μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο είναι σημαντικό για να διατηρήσει το χοιρινό σας τρυφερό και ζουμερό. Χρησιμοποιείστε την σύριγγα μαριναρίσματος OUTDOORCHEF για να δώσετε ακόμα καλύτερη γεύση στο χοιρινό σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βάλτε στην σύριγγα την επιθυμητή ποσότητα από χυμό μήλου και διοχετεύστε τον μέσω της βελόνας στο εσωτερικό του κρέατος.
- Στην συνέχεια καρυκεύστε το κρέας με Traeger Pork & Poultry με την απίθανη γεύση από μήλο και μέλι.
Μαγείρεμα
- Προετοιμάστε την ψησταριά σας για έμμεσο μαγείρεμα στους 120℃ και κάπνισμα. Τοποθετείστε στο δοχείο καπνίσματος το πέλλετ από ξύλο μηλιάς BBQ Delight
- Τοποθετήστε το κρέας στην βάση ψησίματος Universal Rack της Outdoorchef ώστε ο επισμαλτωμένος δίσκος στην βάση να σας εξασφαλίζει ότι δεν θα χαθεί ούτε μια σταγόνα από τους γευστικούς χυμούς του κρέατος
- Να είστε υπομονετικοί και να καπνίζετε για 4 ώρες έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει στους 80℃
- Για να διατηρείτε την θερμοκρασία της ψησταριά σας χαμηλά τοποθετήστε ένα σκεύος με νερό πάνω στην σχάρα σας. Για σίγουρα αποτελέσματα, φροντίστε να έχετε τον έλεγχο στην θερμοκρασία της ψησταριάς και του εσωτερικού του κρέατος με ένα θερμόμετρο για bbq
- Στην συνέχεια τυλίξτε σφιχτά τον χοιρινό λαιμό, με αλουμινόχαρτο έως ότου η εσωτερική του θερμοκρασία να φτάσει τους 99℃
- Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 45 λεπτά και απολαύστε….
Χρειάζονται αρκετές ώρες .... προετοιμασίας και μαγειρέματος αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!