κοπανάκια κοτόπουλου στην ψησταριά

 

Τα Κοπανάκια είναι ένα νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο της ελληνικής κουζίνας με βάση το κοτόπουλο. Ουσιαστικά πρόκειται για μικρά μπουτάκια κοτόπουλο τα οποία μπορούν να μαγειρευτούν με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Για την ακρίβεια δεν είναι ολόκληρο το μπούτι του κοτόπουλου, αλλά μόνο το κάτω μέρος του που είναι πάνω στο κόκκαλο. Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε στη ψησταριά σας και θα έχετε ένα πολύ γευστικό πιάτο για εσάς και τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά για το καρύκευμα

100 γρ Πιπέρι μαύρο χοντροαλεσμένο
120 γρ Αλάτι
 20 γρ Σκόρδο σκόνη
 40 γρ Πάπρικα σκόνη
 20 γρ Κρεμμύδι σκόνη

 

Υλικά για κοπανάκια

1 κιλό κοπανάκια
Ηλιέλαιο
BBQ Sauce

 

Εκτέλεση

Βγάλτε τα κοπανάκια από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά για το καρύκευμα
Ανακατέψτε καλά τα κοπανάκια με το λάδι
Προσθέστε το καρύκευμα και ανακατέψτε με τα κοπανάκια ώστε να κολλήσει παντού
Προθερμάνετε τη ψησταριά σας στους 180 ° C
Τοποθετήστε τα κοπανάκια στη σχάρα σας και ψήστε σε έμμεση θερμοκρασία με κλειστό τα καπάκι
Μόλις φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 76 ° C είναι έτοιμα
Αλείψτε με πινέλο τη BBQ Sauce στα κοπανάκια

Τα κοπανάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα!