Συνταγή Leftover Burger Γαλοπούλας

 


 

Η συνταγή για Burger γαλοπούλας βασίζεται στην Αμερικάνικη παράδοση να φτιάχνουν το λεγόμενο "Leftover Turkey Burger" μετά τον εορτασμό της ημέρας των Ευχαριστιών. Έτσι και εμείς βασιζόμενοι σε αυτή την ιδέα μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας Burger με την γαλοπούλα που θα περισσέψει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

 

Απαραίτητα αξεσουάρ: Μαντεμένιο ταψάκι, Σάλτσα Stubb's Sweet Heat, Λαβίδα, Γάντι Μπάρμπεκιου

 

ΥΛΙΚΑ

  • Ψωμάκια brioche για burger ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί.
  • 100ml Μαγιονέζα
  • 5γρ Δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Γαλοπούλα σε φέτες (ότι έχει μείνει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι)
  • Βούτυρο σε κύβους
  • Τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες
  • Σάλτσα Stubb's Sweet Heat
  • Ρόκα baby
  • Σπανάκι baby

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μαγιονέζα με το δεντρολίβανο.
  2. Πάρτε ένα μαντεμένιο μικρό ταψάκι και τοποθετήστε μέσα τις φέτες γαλοπούλας, αλείψτε βούτυρο στο ταψάκι για να μας δώσει περισσότερο υγρασία και καλύψτε τις φέτες με 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  3. Τοποθετήστε το ταψάκι σε προθερμασμένη σχάρα στους 140-180 βαθμούς κελσίου μέχρι να λιώσει το τυρί.
  4. Ψήστε το ψωμάκι στη σχάρα και ξεκινήστε να στήνετε το burger.
  5. Βάλτε στο πάτο του ψωμιού τη μαγιονέζα, από πάνω ρόκα, σπανάκι στη συνέχεια τη γαλοπούλα στην οποία έχουμε λιώσει το τυρί και ρίξτε από πάνω σάλτσα Stubb's Sweet Heat. Κλείστε με το καπάκι του ψωμιού και καλή απόλαυση.

 

Tip: Με βάση τις γευστικές σας συνήθειες χρησιμοποιείστε και τις ανάλογες ποσότητες υλικών.