Λεμονάτα Μπούτια Κοτόπουλο
Αυτή η συνταγή με λεμονάτα μπούτια κοτόπουλο, την υπέροχη απαλή σάλτσα και τα άφθονα μυρωδικά μαγειρεμένο στο Barbecue, θα σας συναρπάσει με την νοστιμιά της και θα γίνει η αγαπημένη όλης της οικογένειας.
Υλικά
Κοτόπουλο μπούτι ή στήθος 4-5 τμχ (αν επιθυμούμε την διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα ζητάω τα μπούτια άνευ οστού)
ChickenRub
30γρ Ελαιόλαδο ή βούτυρο
1-2 τμχ Σκελίδες σκόρδου
100γρ Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κλωνάρια Θυμάρι φρέσκο
100ml Κρασί λευκό ξηρό
Ξύσμα λεμόνι από 1/2 λεμόνι
50 ml ή παραπάνω Χυμό λεμόνι αν το θέλουμε πιο λεμονάτο
250 ml Ζωμός κότας
250 ml Κρέμα γάλακτος
1 κ.γλυκου Μπούκοβο
Απαραίτητoς Εξοπλισμός
Μαντεμένια κατσαρόλα Dutch Oven
Ξεκινάμε...
Μαγείρεμα
-Βάζουμε το Dutch Oven σε προθερμασμένη σχάρα στους 240-280C περίπου.
-Το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
-Ρίχνουμε τα κοτόπουλα αφού πρώτα τα καρυκεύσουμε με το Chicken Rub και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να αφαιρέσουμε την πέτσα είναι προτιμότερο να την κρατήσουμε από επάνω κατά την διάρκεια του μαγειρέματος για να παραμείνει τραγανή.
-Αφού δώσουμε χρώμα αφαιρούμε το κοτόπουλο από το Dutch oven και τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το ξύσμα λεμόνι. Σωτάρουμε για 3-5 λεπτά.
-Τοποθετούμε το κοτόπουλο και πάλι πίσω και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί η μισή ποσότητα τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-Κλείνουμε με καπάκι στο μαντεμένιο σκεύος και το καπάκι της ψησταριάς μας
-Χαμηλώνουμε σε μέτρια την ένταση της φωτιάς και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει τους 75C (περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος)
Μόλις είμαστε έτοιμοι σερβίρουμε με το μαντεμένιο σκεύος και δίνουμε έχτρα χρώμα και άρωμα γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό, θυμάρι και ψημένα λεμόνια.
Tip: Αν προτιμάμε την σάλτσα μας πιο δεμένη μπορούμε στην πρώτη φάση να αλευρώσουμε ελαφρώς τα κομμάτια κοτόπουλο.
Πηγή: Outdoorchef.gr
Γράψτε ένα Σχόλιο