Καπνιστά Ψητά πικάντικά αμύγδαλα
Η συνταγή για καπνιστά ψητά πικάντικα αμύγδαλα με άρωμα από φυσικό ξύλο, που ετοιμάσαμε στην ψησταριά πέλλετ Traeger, στα πλαίσια των PELLET GRILL DEMOS το Σάββατο 25 Ιουνίου είναι το ορεκτικό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Για ένα αλμυρό και γεμάτο πρωτεΐνες σνακ, ψήστε αυτούς τους πικάντικους ξηρούς καρπούς και δεν θα μπορείτε να σταματήσετε σε μια χούφτα, επομένως κάντε περισσότερα για να καταφέρετε να τα μοιραστείτε.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ή φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1ο ΒΗΜΑ:
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 300° και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
2ο ΒΗΜΑ:
Στρώνουμε ένα φύλλο από αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
3ο ΒΗΜΑ:
Σε ένα μεσαίο μεγέθους μπολ, ρίξτε τα αμύγδαλα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν οι ξηροί καρποί. Εάν χρειαστεί προσθέστε παραπάνω λάδι. Πασπαλίστε ελαφρά με το κόκκινο αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια ρίξτε τα αμύγδαλα στο ταψί.
4ο ΒΗΜΑ:
Τοποθετήστε το ταψί απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς σας. Κλείστε το καπάκι και καβουρδίστε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 30 λεπτά ή μέχρι να καβουρδιστούν και να ροδίσουν.
5ο ΒΗΜΑ:
Αφαιρέστε το ταψί από τη σχάρα. Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τοποθετήστε τα σ’ένα δοχείο με κλειστό καπάκι αν δεν τα σερβίρετε αμέσως. ‘Έπειτα, απολαύστε τα!
ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr