Pulled Pork Burger σε ψησταριά υγραερίου
Συνταγή για Pulled pork Burger
H συνταγή αυτή για Pulled Pork Burger, αποτελεί την πιο νόστιμη Αμερικάνικη εκδοχή burger. Το ψαχνό κρέας χοιρινού, ψημένο αργά για ώρα στην ψησταριά, μαλακώνει αρκετά και τεμαχίζεται εύκολα με 2 πιρούνια. Εξάλλου το pulled pork burger είναι το πιο messy νόστιμο burger που μπορείς να φανταστείς!
Υλικά για μαγείρεμα
Για την σαλάτα Coleslaw
- 100 gr Μαγιονέζα
- 20 gr Ζάχαρη λευκή
- 20 gr Κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. του γλυκού, Χυμό λεμόνι
- ½ κουτ. του γλυκού Μουστάρδα κίτρινη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 gr Λάχανο- καρότο στον τρίφτη
Απαραίτητα Εργαλεία
Ξεκινάμε
Μαγείρεμα
- Αλείφουμε με μουστάρδα την χοιρινή σπάλα και καρυκεύουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές, με Traeger Pork & Poultry rub ιδανικά αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο όλο το βράδυ
- Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε, τοποθετούμε τα pellet καπνίσματος στο δοχείο καπνίσματος A-maze-n
- Βάζουμε φωτιά σε ένα σημείο, στα πέλλετ και μόλις αρπάξει, αφήνουμε για 5 λεπτά και το σβήνουμε
- Αποφεύγουμε να πάρουν φωτιά όλα τα πέλλετ ώστε να κρατήσει παραπάνω η καύση των πέλλετ
- Ρυθμίζουμε την ψησταριά υγραερίου σε έμμεσο ψήσιμο στους 220 βαθμούς
- Τοποθετούμε στην ψησταριά το κομμάτι της χοιρινής σπάλας και κλείνουμε το καπάκι
- Για να έχουμε πιο τρυφερό αποτέλεσμα στο χοιρινό μας, χρησιμοποιούμε το θερμόμετρο Gourmet Check Pro. Τοποθετούμε την ακίδα του θερμομέτρου στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος.
- Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία της σχάρας στους 120 βαθμούς και την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος στους 70 βαθμούς, η τελική επιθυμητή θερμοκρασία στο εσωτερικό του κρέατος θέλουμε να είναι 94 βαθμοί.
- Όταν φτάσουμε στην παραπάνω εσωτερική θερμοκρασία, το αφαιρούμε το κρέας από την ψησταριά και το τυλίγουμε με το ειδικό χαρτί κρεοπωλείου, που το χαρακτηρίζει η μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Σε αυτή την φάση δεν χρειαζόμαστε άλλο το δοχείο καπνίσματος καθώς ο καπνός δεν περνάει από το κρέας.
- Υπολογίζουμε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με τον όγκο του χοιρινού.
- Σε εμάς, το συγκεκριμένο κομμάτι, για να φτάσει σε αυτό το στάδιο μας πήρε περίπου 3 ½-4 ώρες
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την δική μας coleslaw σαλάτα για το burger, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ
Όταν το κρέας μας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την ψησταριά και απομακρύνουμε το χαρτί κρεοπωλείου.
Με τα ειδικά πιρούνια Bear Raws σχεδιασμένα για την συγκράτηση και την κοπή του κρέατος κάνουμε pulled, το χοιρινό μας, στο τέλος προσθέτουμε την Σάλτσα Stubb's Sticky Sweet, Bbq sauce
Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια μας λίγο στην θερμότητα που έχει παραμείνει στην κλειστή ψησταριά μας
Και πάμε να στήσιμο τα δικά μας Pulled Pork Burgers
Στην βάση από το ψωμί burger, βάζω άφθονη ποσότητα από την την σαλάτα coleslaw και από πάνω το τεμαχισμένο χοιρινό μου κρέας.
Τώρα είστε έτοιμοι να απολαύσετε το πιο διάσημο κλασσικό Αμερικάνικο burger!!
Καλή απόλαυση!