Ανακαλύψτε τις δυνατότητες της ψησταριάς σας και απολάυστε νέες γεύσεις στο BBQ. Η δροσερή σαλάτα με κινόα και καπνιστό πατζάρι θα σας εκπλήξει ευχάριστα !

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200γρ κινόα τρίχρωμη
  • 1/2 πιπεριά jalapenos κομμένη σε πάρα πολύ λεπτές φέτες
  • 2 παντζάρια πλυμένα ακαθάριστα.
  • 45ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 45ml χυμό λεμόνι
  • 1/4 tsp η 1/8 tsp μπούκοβο (αναλόγως πόσο καυτερό το θέλετε)
  • 14 ml νέκταρ αγαύης (Θα το βρείτε σε παντοπωλεία ή σε Bio προιόντα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για το Dressing

Σε ένα μίξερ χτυπήστε όλα τα υλικά ( ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, μπούκοβο, νέκταρ αγαύης) μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη σύσταση. Δοκιμάστε σε αλάτι πιπέρι και συμπληρώστε αν χρειάζεται. Επίσης εάν το θέλετε πιο spicy προσθέστε λίγο ακόμα μπούκοβο.

 

Για το καπνιστό παντζάρι

Ρυθμίστε την ψησταριά σας ( για καπνιστή γεύση ιδανικές είναι οι ψησταριές Traeger ) στους 180-200℃ και ψήστε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το παντζάρι. Αφού ψηθεί αφαιρέστε την εξωτερική επιφάνεια. Το ένα παντζάρι κόψτε το σε μικρά ζαράκια και το άλλο σε λεπτές φέτες.

 

Για την κινόα

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε περίπου 2-3 λίτρα νερά και αλάτι. Βράστε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αφού βράσει σουρώστε το περιττό νερό και απλώστε την κινόα σε ένα δισκάκι να κρυώσει.

 

Για το στήσιμο της σαλάτας

Σε ένα μπόλ ανακατέψτε τη κινόα με το παντζάρι που είναι κομμένο σε κυβάκια, τις πολύ λεπτές φέτες jalapenos και το dressing.
Σε ένα πιάτο στήστε στο κέντρο τις φέτες από το καπνιστό παντζάρι και γύρω γύρω στήστε τη κινόα που έχετε ανακατέψει με τα υπόλοιπα υλικά.

 

Καλή απόλαυση !