Πως να φτιάξετε το τέλειο burger

 

Υπάρχουν ατελείωτοι συνδυασμοί που μπορείτε να δοκιμάσετε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό μέρος ενός burger, ώστε να αλλάξετε τη γεύση του και να το κάνετε πιο μοναδικό. Υπάρχει το γεμιστό μπιφτέκι, το μπιφτέκι με αυγό και μπέικον και το γεμιστό μπιφτέκι με διάφορα κασέρια. Όπως είδαμε υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι να προσθέσετε επιπλέον γεύση σε ένα burger και για κάποιον που το ετοιμάζει από το σπίτι αυτό μπορεί να τον τρομάζει! Το κλειδί για να φτιάξετε ένα μοναδικό burger είναι πραγματικά απλό: πρέπει να ξέρετε τα βασικά στάδια προετοιμασίας. Όταν γνωρίζετε πώς να προετοιμάσετε το πιο τέλειο απλό burger, στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη πολυπλοκότητα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!

 

Το κρέας: Θα ήθελα να ξεκινήσω χρησιμοποιώντας την αναλογία 80/20. Το 20% του λίπους στο κρέας παίζει σημαντικό ρόλο καθώς θα κάνει το burger σας πραγματικά ζουμερό και θα προσθέσει έντονη γεύση.

 

Τα καρυκεύματα: Τοποθετήστε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα καρυκεύματα σε αυτό το στάδιο, αλλά να είστε προσεκτικοί αν θέλετε να προσθέσετε κάτι σε υγρή μορφή γιατί χρησιμοποιώντας μεγάλη δόση υγρού το burger σας μπορεί να διαλυθεί.

Το μέγεθος: Είναι σημαντικό να κάνετε ένα ωραίο στρογγυλό μπιφτεκάκι. Αν κάνετε το burger σας πάρα πολύ λεπτό θα στεγνώσει γρήγορα στο ψήσιμο. Αν κάνετε το burger σας πολύ παχύ θα ψηθεί απ’ έξω και στο κέντρο θα παραμείνει ωμό! Χρησιμοποιήστε την πρέσα για burger για να βεβαιωθείτε ότι το burger σας θα έχει το τέλειο μέγεθος και σχήμα.

 

Η λακκούβα στο κέντρο: Πιέστε τον αντίχειρα σας στο κέντρο του burger ώστε να δημιουργήσετε μια μικρή λακκούβα. Αυτό θα προστατέψει το μπιφτέκι σας απ’ το να φουσκώσει υπερβολικά.

 

Λακούβα στο κέντρο του burger

 

Το χτύπημα: Χτυπήστε και πιέστε για λίγο με μια σπάτουλα το burger κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με αυτή τη τεχνική είναι σαν να το καυτηριάζεται. Έτσι θωρακίζονται καλύτερα τα υγρά του ώστε να γίνει πιο ζουμερό και ψήνοντας με το καπάκι του barbecue κλειστό βελτιώνεται η γεύση.

 

Για να ψήσετε το αριστούργημα που έχετε ετοιμάσει, απλά προθερμάνετε την ψησταριά για 15 λεπτά και ψήστε τα μπιφτέκια σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (230°- 260°C) για 8-10 λεπτά (71°C εσωτερική θερμοκρασία για μέτρια ψημένο) γυρνώντας τα μια φορά. Στο τελευταίο λεπτό, προσθέστε το κασέρι και ψήστε τα ψωμάκια σε άμεση θερμότητα για να γίνουν φρυγανιστά.

 

Καλοψημένο burger

 

Τώρα που ξέρετε τη βασική κατανομή του τέλειου burger βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Δοκιμάστε διάφορα μπαχαρικά, ψωμάκια, επικάλυψη και συνδυασμούς τυριών. Πριν το καταλάβετε θα έχετε βάλει την δική σας υπογραφή στο πιο νόστιμο σπιτικό burger!