Ανατρέψτε τη κλασσική Ιταλική γεύση της πίτσας. Δοκιμάστε την συνταγή για Πίτσα Μαργαρίτα όπως αυτή που ετοιμάσαμε στην ψησταριά πέλλετ Traeger, στα πλαίσια των PELLET GRILL DEMOS το Σάββατο 25 Ιουνίου και θα σας εκπλήξει η απίστευτη γεύση και το άρωμα από φυσικό ξύλο!!!


ΥΛΙΚΑ

6 Ντομάτες μέτριες, κομμένες σε κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό θαλασσινό αλάτι

1 κιλό ζύμη πίτσας

8 κομματάκια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1ο ΒΗΜΑ:

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του γκριλ σε υψηλές θερμοκρασίες και προθερμάνετε, με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Αν έχετε βάση πίτσας, τοποθετήστε το στη σχάρα για να προθερμανθεί.


2ο ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μισά φύλλα βασιλικού σε ένα βάζο του μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε μια ελαφρώς χοντρή σάλτσα.


3ο ΒΗΜΑ:

Στραγγίστε τα σε ένα μπολ για να φύγει το περιττό υγρό. Έπειτα, μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήστε τη στην άκρη.


4ο ΒΗΜΑ:

Σκίστε δύο φύλλα μαγειρικής λαδόκολλας από ένα ρολό. Δουλεύοντας με ένα φύλλο τη φορά, βρέξτε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας και απλώστε από πάνω το ζυμάρι.


5ο ΒΗΜΑ:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Πασπαλίστε τα χέρια σας ελαφρά με αλεύρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν πλάστη ελαφρώς πασπαλισμένο με αλεύρι για να σας βοηθήσει να πετύχετε πιο λεπτή κρούστα.


6ο ΒΗΜΑ:

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί και επαναλάβετε με το υπόλοιπο μέρος της ζύμης.

pizza-margarita-se-pellet-grill-prepair

7ο ΒΗΜΑ:

Απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από την πρώτη πίτσα. Τοποθετήστε τις μισές φέτες μοτσαρέλας από πάνω, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίστε ελαφρά με τη μισή παρμεζάνα.


pizza-margarita-se-pellet-grill


8ο ΒΗΜΑ:

Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω στην πέτρα πίτσας. Ψήστε την πίτσα μέχρι να ροδίσει όμορφα η κρούστα και το τυρί να λιώσει και να βγάζει φουσκάλες, περίπου 12 με 18 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της κρούστας.

pizza-margarita-se-pellet-grill  pizza-margarita-se-pellet-grill


9ο ΒΗΜΑ:

Αφαιρέστε τη πίτσα από τη σχάρα με το φτυάρι για πίτσα. Αφήστε τη πέτρα πίτσας μέσα στη σχάρα του γκριλ. Πασπαλίστε την πίτσα με 1/4 φλιτζάνι από τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και Μερικές νιφάδες καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Κόψτε με το κόφτη για πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε. 

10ο ΒΗΜΑ:

Ψήστε την υπόλοιπη πίτσα με τον ίδιο τρόπο. Όταν τελειώσετε το ψήσιμο, αφήστε τη πέτρα πίτσας να κρυώσει για αρκετές ώρες. 


Traeger Tip: Για να αφαιρέσετε το λίπος από τη πέτρα της πίτσας, πασπαλίστε το με καλαμποκάλευρο και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Βουρτσίστε το καλαμποκάλευρο που απορροφά το λάδι το πρωί.


ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr