Korean bbq burger
Τι πιο κλασσικό απο burger για ένα BBQ night?
Με αυτή τη συνταγή για υπέροχα νόστιμα Korean Burger θα κάνεις τα κλασσικά να μοιάζουν ιδιαίτερα! Μια μπουκιά αρκεί για να σε ταξιδέψει...στην απόλυτη απόλαυση!
ΥΛΙΚΑ:
4 τμχ Μπιφτέκι μοσχαρίσια
4 φέτες πολύ λεπτοκομμένες Πανσέτα χοιρινή
1 μικρό βάζο Kimchi
1 βαζάκι Μαγιονέζα
4 τμχ Τσένταρ σε φέτες
4 τμχ Ψωμάκια για burger
Υλικά για την ΒΒQ Glaze:
350 ml νερό κρύο
250 ml sprite
175 ml ζάχαρη
125 ml ΜΑΥΡΗ ζάχαρη (dark brown sugar) όχι καστανή
60 ml soy sauce
15 ml sesame oil dark (Asian style)
500 ml gochujang
15 ml ρυζόξιδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1ο ΒΗΜΑ:
Βάζουμε όλα τα υλικά του glaze να βράσουν σε ένα μαντεμένιο βαθύ τηγάνι και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2ο ΒΗΜΑ:
Αλείφουμε με το πινέλο το glaze στις πανσέτες και τις ψήνουμε στην σχάρα. Αφου ψηθούν τις ψηλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και τις αφήνουμε στην άκρη.
3ο ΒΗΜΑ:
Έπειτα περνάμε το kimchi λίγο από την σχάρα, το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι γενικής χρήσης και το αναμειγνύουμε με την μαγιονέζα.
4ο ΒΗΜΑ:
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στη μαντεμένια σχάρα και ψήνουμε γυρνώντας τα συνεχώς με τη λαβίδα. Σε κάθε γύρισμα δεν παραλείπουμε να τα αλείψουμε με το glaze.
5ο ΒΗΜΑ:
Μόλις τα μπιφτέκια είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με τη σπάτουλα από την σχάρα. Έπειτα αλείφουμε με μαγιονέζα τα ψωμάκια όπου έχουμε ψήσει στην σχάρα, βάζουμε το μπιφτέκι, το τυρί και από πάνω την ψιλοκομμένη πανσέτα με λίγο extra glaze.
Είσαι έτοιμος να το απολαύσεις το πιο υπέροχο burger της ζωής σου!
Γράψτε ένα Σχόλιο