Pizza Mε Tυρί Mπρί & Mανιτάρια
Ανακαλύψτε την απόλυτη γευστική απόλαυση με μια σπιτική πίτσα που συνδυάζει την έντονη γεύση του σκορδόλαδου με μανιτάρια και την απαλή υφή του λιωμένου μπρι, ψημένη σε Traeger Pellet Grill για μια ασυναγώνιστα τραγανή ζύμη.
Υλικά
Βήμα 1ο:
Όταν είναι έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάςστους 120℃ και προθερμάνετε για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Ταυτόχρονα, τοποθετήστε το σκόρδο και το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα (προσθέστε περισσότερο λάδι αν οι σκελίδες σκόρδοτ δεν είναι καλυμμένες). Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι οι σκελίδες να γίνουν χρυσές και μαλακές, περίπου 2 ώρες, όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει. Μεταφέρετε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.
Βήμα 2ο:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και τη μαγιά σε 2-1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται φυσαλίδες στην επιφάνεια. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Δημιουργήστε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε το ελαιόλαδο και το μείγμα μαγιάς. Με μια κουτάλα, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3ο:
Όταν το αλεύρι έχει απορροφήσει την περισσότερη υγρασία, βγάλτε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10 έως 15 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, λεία και ελαστική. Σχηματίστε τη ζύμη σε μια σφιχτή μπάλα.
Βήμα 4ο:
Λαδώστε ένα καθαρό μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα, γυρίζοντας τη για να καλυφθεί με το λάδι και στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει για τουλάχιστον μια ώρα ή ακόμη και για 24 ώρες, για ακόμη πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Βήμα 5ο:
Χτυπήστε τη ζύμη και βγάλτε τη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για ακόμα ένα λεπτό. Μετά κόψτε τη σε 4 ίσα μέρη και σχηματίστε τα σε μπάλες. Αλευρώστε ελαφρώς τη ζύμη, καλύψτε την με μια πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως μία ώρα, ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 6ο:
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 260 ˚C και προθερμάνετε για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
Βήμα 7ο:
Σε ένα τηγάνι, προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και 1/4 φλιτζάνι από το σκορδόλαδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν στις άκρες. Αφαιρέστε και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 8ο:
Ανοίξτε και πιέστε τη ζύμη σε ένα λεπτό γύρο. Κάντε τη πιο λεπτή από ό,τι νομίζετε ότι πρέπει να είναι, καθώς θα συρρικνωθεί και θα φουσκώσει λίγο κατά το ψήσιμο. Πασπαλίστε σιμιγδάλι στη πέτρα για πίτσα και τοποθετήστε την ανοιγμένη ζύμη πάνω της.
Βήμα 9ο:
Απλώστε τα μανιτάρια και το μείγμα σκόρδου ομοιόμορφα πάνω στην πίτσα. Προσθέστε το τυρί μπρι και το θυμάρι. Με το φτυάρι τοποθετήστε την πίτσα στην προθερμασμένη πέτρα.
Βήμα 10ο:
Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το τυρί. Καλή απόλαυση!