Ribeye Steak με Ψητά Λαχανικά
Μαγειρέψτε την Ribeye σας, την εκπληκτική αυτή μπριζόλα σε στρογγυλό σχήμα και εκπληκτική κατανομή λίπους, με την μέθοδο Reverse Sear. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να έχετε την υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό ενώ ταυτόχρονα εκλεκτό ζουμερό αποτέλεσμα στο εσωτερικό.
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να την συνοδέψτε το steak σας με ψητά λαχανικά υπέροχα μαγειρεμένα στην σχάρα σας.
ΥΛΙΚΑ
2 τεμ Ribeye περίπου 300γρ έκαστο
Αλάτι
Πιπέρι
Λαχανικά της επιλογής μας (εμείς χρησιμοποιήσαμε Καρότο, Παστινάκι, Σπαρράγια)
3-4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι για τα λαχανικά
1 κ.γλυκού μέλι ή και λιγότερο αναλόγως πως μας αρέσουν.
Μαϊντανός
Απαραίτητα Εργαλεία
- Μαντεμένια σχάρα διαμάντι 570
- Μαχαίρι Premium Outdoorchef
- Ανοξείδωτη Λαβίδα Outdoorchef
- Θερμόμετρο Gourmet Check Pro Outdoorchef
Ξεκινάμε
Πριν από κάθε μαγείρεμα στην ψησταριά μας φροντίζουμε να αφαιρούμε τα υπολείμματα από προηγούμενα ψησίματα με την βοήθεια μιας βούρτσας καθαρισμού.
Μαγείρεμα
- Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα ribeye και τα καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι
- Εφόσον δεν έχουμε περιορισμό στον χρόνο καλό θα ήταν να αλατίσουμε τα ribeye μας 12-24 ώρες πριν. Σε αυτή την περίπτωση ρίχνουμε μόνο πιπέρι πριν το ψήσιμο.
- Ρυθμίζουμε την ψησταριά στους 120C και τοποθετούμε τα ribeye σε έμμεση φωτιά.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε την ακίδα του Θερμόμετρο Gourmet Check Pro στο πιο χοντρό σημείο και στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τα Ribeye 5 βαθμούς πριν την θερμοκρασία που θέλουμε να επιτύχουμε.
- Αυτή η διαδικασία αναλόγως του πάχους και τη θερμοκρασία που θέλουμε μπορεί να πάρει από 30 έως 50 λεπτά. Όσο ψήνεται μπορούμε να ασχοληθούμε με την προετοιμασία των λαχανικών.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε τεμάχια 5εκ με τo μαχαίρι Premium της Outdoorchef (όπως στη φωτογραφία) και τα βάζουμε μέσα σε μια μπασίνα μαζί με το θυμάρι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να τα ψήσουμε μαζί με τα Ribeye
- Από την στιγμή που πιάσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία αφαιρούμε τα Ribeye από την σχάρα και δυναμώνουμε την φωτιά στο μέγιστο.
- Τοποθετούμε τα ribeye σε άμεση φωτιά. Θα πρέπει πριν την γυρίσουμε να έχει πάρει ένα ωραίο καφέ σκούρο χρώμα που σημαίνει ότι επιτύχαμε και τις αντιδράσεις Maillard που δίνουν όλη τη γεύση στο κρέας μας.
- Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά και αφαιρούμε από την σχάρα.
-Αφήνουμε τα ribeye να ξεκουραστούν. Μέχρι τότε κατεβάζουμε ελαφρώς την φωτιά και βάζουμε τα λαχανικά σε άμεσο ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα με τα λαχανικά που επιλέξαμε, αφού ψηθούν τα βάζουμε πάλι σε ένα μπόλ, ρίχνουμε ελάχιστο μέλι και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη !!!!