Flat Iron Steaks
ΥΛΙΚΑ
2 τμχ Flat iron
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο , παγωμένο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό λευκό
1 τμχ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη αποξηραμένη
50 γρ ντοματοπολτός
400 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο χοντροσπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο ΒΗΜΑ:
Μαρινάρουμε τα steak μαζί με την Worcestershire sauce και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα ρυθμίζουμε τη ψησταριά πέλλετ στους 74 βαθμούς κελσίου και την αφήνουμε με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το Traeger Prime Rib Rub τα Flat iron και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε κατευθείαν πάνω στην σχάρα. Κλείνουμε το καπάκι και καπνίζουμε για 45 λεπτά.
2ο ΒΗΜΑ:
Παράλληλα σε ένα μαντεμένιο σκεύος, τσιγαρίζουμε με δυο κουταλιές βουτύρου το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και την ρίγανη προσέχοντας να μην τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα. ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν και προσθέτοντας αργά αργά τον πελτέ . Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μειωθεί και να φύγει το αλκοόλ. Σουρώνουμε την σάλτσα και την γυαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ,το οποίο είναι σε θερμοκρασία ψυγείου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
3ο ΒΗΜΑ:
Αφού περάσει ο χρόνος του καπνίσματος αφαιρούμε με τη βοήθεια της λαβίδας το κρέας από το bbq και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 230 βαθμούς. Αφήνουμε την ψησταριά με κλειστό καπάκι να προθερμανθεί καλά. Τοποθετούμε ξανά τα steaks και τα ψήνουμε για δυο λεπτά από την κάθε πλευρά ή τόσο ώστε η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 54 βαθμούς.
4ο ΒΗΜΑ:
Αφαιρούμε τα steak από την σχάρα και τα τυλίγουμε με χαρτί κρεοπωλείου , αφήνοντάς τα να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε το χαρτί κρεοπωλείου και κόβουμε τα steak σε ξύλο κοπής σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι γενικής χρήσης ενώ στο τέλος τα περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα.
Καλή απόλαυση !
ΠΗΓΗ : www.traegergrills.gr
Γράψτε ένα Σχόλιο