Γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά, ένα αγαπημένο φαγητό που μπορεί να σου ξυπνήσει μνήμες γεύσεις από τα παλιά. Δείτε την συνταγή με γεμιστά κολοκυθάκια μαγειρεμένα  στην ψησταριά, στο μαντεμένιο σκεύος Dutch Oven, όπως τον παλιό καιρό που μαγείρευαν στις παραδοσιακες ξυλόσομπες.

 

Υλικά για μαγείρεμα

 

8 μικρά στρογγυλά κολοκυθάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
2 αυγά

 

Απαραίτητα Εργαλεία

 

 
 
 
Ξεκινάμε
 
1.Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε ελαφρώς τα κοτσάνια.

2. Κόβουμε ένα μικρό » καπάκι» στην κορυφή και με ένα κουτάλι αδειάζουμε μέρος από το εσωτερικό.

3. Κρατάμε το μισό και το ψιλοκόβουμε και το υπόλοιπο το κρατάμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για άλλη χρήση.

4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης προσθέτοντας και το περιεχόμενο που κρατήσαμε από το εσωτερικό των κολοκυθιών, και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

5. Κλείνουμε το καπάκι και τα αραδιάζουμε στη μαντεμένια γάστρα.

6. Περιχύνουμε με 300 γραμμάρια νερό ζεστό κλείνουμε τη γάστρα και ρυθμίζουμε την ψησταριά μας στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα.

7. Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο λίγο το λεμόνι. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί της γάστρας και ανακατεύουμε με το αυγολέμονο.

8. Περιχύνουμε το φαγητό και σερβίρουμε.

 

 

Καλή απόλαυση!