Γιαουρτλου Κεμπάμπ σε ψησταριά κάρβουνου
Αποτελεί μια από τις κορυφαίες πολιτικές συνταγές που σε ξετρελαίνει με την ενδιαφέρουσα spicy γεύση του και το δροσερό γιαούρτι να την σβήνει με τόσο αρμονία.
Υλικά για το κεμπάπ
900γρ κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά λιπαρό κομμάτι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκ. κύμινο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκ. δυόσμος ξερός
1 κουτ. γλυκ. ρίγανη ξερή
2 κουτ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκ. πάπρικα καυτερή
1 μικρη πιπεριά τσίλι ψιλοκομ.
2 κουτ γλυκ. σουμάκ, σε σκόνη
1 ντοματάκι από κονσέρβα
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
20ml Ελαιόλαδο
8 πίτες για σουβλάκια
Φύλλα φρέσκου μαϊντανού
1 μέτριο ξερό κρεμμυδι
Ντομάτες κομμένες στα 4
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Απαραίτητα Εργαλεία
Set Σουβλάκια 4 τεμ. Outdoorchef
Δοχείο Εκκίνησης για Κάρβουνα Outdoorchef
Ξύλο κοπής & Σερβιρίσματος 35 x 18 x 2 εκ. | Xapron Oak
Ξεκινάμε
Προετοιμασία
- Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ
- Στην συνέχεια τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας τουλάχιστον για 5 λεπτά, ώστε να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα
- Τοποθετούμε το μπολ με τα υλικά στο ψυγείο για 1 ώρα αφού πρώτα τα καλύψουμε με μια μεμβράνη
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 8 μεγάλα μακρουλά κεμπάπ γύρω από μεταλλικές σούβλες και τα σφίγγουμε καλά με την παλάμη μας για να σταθεροποιηθούν
Μαγείρεμα
Άμεσο ψήσιμο στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά και γύρισμα ανα 3λεπτά μέχρι να ψηθούν και να παραμείνουν ζουμερά, περίπου 10-12 λεπτά.