Ταξιδεύουμε γευστικά για Νέα Ορλεάνη  και ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό πιάτο με ρύζι, κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες, το Jambalaya Rice!

 

Υλικά

 

500gr Κοτόπουλο
500ml Ζωμός κότας
4 στικ Σέλερι
1τμχ. κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. κίτρινη πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 τμχ. κρεμμύδι
Cayenne
Jack Daniel's Chicken Rub 

Ρίγανη

350γρ Γαρίδες

100γρ Λουκάνικο
400γρ Ρύζι μακρύκοκκο
Πανσέτα
2 καλαμπόκια
300 ml Σάλτσα ντομάτας 
Ελαιόλαδο

 

   

 

Απαραίτητα Εργαλεία

 

Ψησταριά

Barbecue Wok

Jack Daniel's Chicken Rub 

Ανοξείδωτη Λαβίδα

 

 


Ξεκινάμε

 

Προετοιμασία

  • Συγκεντρώνετε τα υλικά που θα χρειαστείτε
  • Τεμαχίζετε τα λαχανικά  σε κυβάκια καθώς και το κοτόπουλο και το λουκάνικο

 

Μαγείρεμα

  • Σε άμεσο ψήσιμο τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι wok στην ψησταριά
  • Σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο στο wok και σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά που έχετε κόψετε σε κυβάκια για 4-5 λεπτά
  • Ρίχνετε μέσα και το κοτόπουλο
  • Στην Νέα Ορλεάνη χρησιμοποιούν το Cajun Spice εσείς φτιάξτε το δικό σας με Chicken Rub , ρίγανη και chill cayenne προσθέστε και αλάτι.
  • Ρίχνετε στο wok το λουκάνικο και την πανσέτα, σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και κλείνετε το καπάκι
  • Προσθέτετε ρίγανη και chill cayenne
  • Στην συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε ανάλογα με τον χρόνο βρασμού που δίνει η εταιρεία
  • Προσθέτετε τον ζωμό και την σάλτσα ντομάτας, κλείνετε το καπάκι και  χαμηλώνετε την φωτιά για να βράσει το ρύζι
  • Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε και τις γαρίδες
  • Αφήνετε το φαγητό  στην άκρη με κλειστό καπάκι να ξεκουραστεί
  • Τοποθετείτε στην σχάρα σε άμεσο ψήσιμο και τα καλαμπόκια, αφού τα έχετε πασπαλίσει με Chicken Rub
  • Άφου αφαιρέσετε τα καλαμπόκια από την σχάρα, τα κόβετε κάθετα με μαχαίρι κάθετα σε λωρίδες για να πάρετε το ωφέλιμο μέρος  και να στολίσετε το πιάτο σας

 

    

 

 Πηγή: Outdoorchef.gr