Jambalaya Rice
10 Νοε
Ταξιδεύουμε γευστικά για Νέα Ορλεάνη και ετοιμάζουμε ένα ξεχωριστό πιάτο με ρύζι, κοτόπουλο, λουκάνικο και γαρίδες, το Jambalaya Rice!
Υλικά
500gr Κοτόπουλο
500ml Ζωμός κότας
4 στικ Σέλερι
1τμχ. κόκκινη πιπεριά
1 τμχ. κίτρινη πιπεριά
2 σκ. σκόρδο
1 τμχ. κρεμμύδι
Cayenne
Jack Daniel's Chicken Rub
Ρίγανη
350γρ Γαρίδες
100γρ Λουκάνικο
400γρ Ρύζι μακρύκοκκο
Πανσέτα
2 καλαμπόκια
300 ml Σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Απαραίτητα Εργαλεία
Ξεκινάμε
Προετοιμασία
- Συγκεντρώνετε τα υλικά που θα χρειαστείτε
- Τεμαχίζετε τα λαχανικά σε κυβάκια καθώς και το κοτόπουλο και το λουκάνικο
Μαγείρεμα
- Σε άμεσο ψήσιμο τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι wok στην ψησταριά
- Σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο στο wok και σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά που έχετε κόψετε σε κυβάκια για 4-5 λεπτά
- Ρίχνετε μέσα και το κοτόπουλο
- Στην Νέα Ορλεάνη χρησιμοποιούν το Cajun Spice εσείς φτιάξτε το δικό σας με Chicken Rub , ρίγανη και chill cayenne προσθέστε και αλάτι.
- Ρίχνετε στο wok το λουκάνικο και την πανσέτα, σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και κλείνετε το καπάκι
- Προσθέτετε ρίγανη και chill cayenne
- Στην συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε ανάλογα με τον χρόνο βρασμού που δίνει η εταιρεία
- Προσθέτετε τον ζωμό και την σάλτσα ντομάτας, κλείνετε το καπάκι και χαμηλώνετε την φωτιά για να βράσει το ρύζι
- Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε και τις γαρίδες
- Αφήνετε το φαγητό στην άκρη με κλειστό καπάκι να ξεκουραστεί
- Τοποθετείτε στην σχάρα σε άμεσο ψήσιμο και τα καλαμπόκια, αφού τα έχετε πασπαλίσει με Chicken Rub
- Άφου αφαιρέσετε τα καλαμπόκια από την σχάρα, τα κόβετε κάθετα με μαχαίρι κάθετα σε λωρίδες για να πάρετε το ωφέλιμο μέρος και να στολίσετε το πιάτο σας
Πηγή: Outdoorchef.gr