Καπνιστά χοιρινά παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου
Σταματήστε μια για πάντα να αναζητάτε στα menu εστιατορίων τα αγαπημένα σας καπνιστά χοιρινά παϊδάκια. Τώρα μαγειρέψτε τα δικά σας πεντανόστιμα χοιρινά παϊδάκια στην ψησταριά σας, με εκπληκτική γεύση και άρωμα καπνού που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά
1 kg από το κάτω τμήμα των πλευρών και του στήθους του ζώου, σε ένα ενιαίο κομμάτι από το κρεοπωλείο της γειτονιάς σας, αφού πρώτα ζητήσετε να σας αφαιρεθεί όλη η πανσέτα και η εξωτερική μεμβράνη
½ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
Καρύκευμα Traeger Pork & Poultry
½ lt χυμός μήλου
Απαραίτητα Εργαλεία
Δοχείο καπνίσματος Smokey Olive Wood
Ξύλα καπνίσματος από Αβοκάντο Smokey Olive Wood
Βάση Ψησίματος Universal Outdoorchef
Σημαντικό να διαθέτετε ψησταριά με καπάκι για να δημιουργήσετε τον κύκλο του καπνού στο εσωτερικό της
Ξεκινάμε
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά και καλύψτε το κρέας μισή ώρα πριν ξεκινήσετε το κάπνισμα
- Προετοιμάστε την ψησταριά για έμμεσο ψήσιμο στους 120°C
- Γεμίστε και ανάψτε το κουτί καπνίσματος με τα ξύλα αβοκάντο
- Ξεκινήστε το κάπνισμα στην ψησταριά σας μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του φαγητού να φτάσει τους 70°C –υπολογίστε πως για περίπου 1 kg, θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες.
- Στη συνέχεια τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο για να προστατεύσετε το χρώμα, και συνεχίσετε να ψήνετε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι που η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 92°C .
- Βγάλτε τα χοιρινά πλευρά από την ψησταριά και αφήστε τα να ξεκουραστούν τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Tip: Φροντίστε κάθε μια ώρα να ψεκάζετε το κρέας με σπρέϊ που περιέχει χυμό μήλου ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του.