Κότσι ψητό στο Dutch Oven
14 Απρ
Συνταγή για Χοιρινό κότσι με μαύρη μπύρα που λιώνει στο στόμα και πεντανόστιμα λαχανικά αργοψημένα στο Dutch Oven της Outdoorchef. Εμείς εκτελέσαμε τη συνταγή στην ψησταριά υγραερίου Arosa 570 G tex, μπορείτε όμως με την ίδια μέθοδο να την εκτελέσετε σε οποιαδήποτε ψησταριά. Σημαντική προυπόθεση είναι να επιλέξετε την έμμεση μέθοδο ψησίματος και η θερμοκρασία της ψησταριάς σας να είναι γύρω στους 160 C.
YΛΙΚΑ
2 κότσια χοιρινά
3 καρότα
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
500ml μαύρη μπύρα
Μέλι
Traeger Pork & Poultry Rub
8-10 baby πατάτες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Απαραίτητα Εργαλεία
Ψησταριά
Dutch Oven
Λαβίδα
Μαχαίρι
Ξεκινάμε
- Φτιάχνω μια άλμη με 1λίτρο νερό και 65γρ αλάτι
- Τοποθετώ το χοιρινό σε ένα σκεύος το σφραγγίζω με μεμβράνη και το αφήνω για 24 ώρες στο ψυγείο
- Την επομένη συνεχίζουμε την διαδικασία
- Χαράζουμε βαθιά τις πατάτες κατά πλάτος τις τοποθετούμε στο Dutch Oven της Outdoorchef
- μαζί με τα καρότα και το δενδρολίβανο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, την μπύρα, αλάτι λίγο μέλι
- Τοποθετούμε κεντρικά και το κότσι αφού πρώτα το καρυκεύσουμε με Traeger Ροrκ Rub και απο τις δύο πλευρές
- Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένη σχάρα 160 Βαθμών, σε έμμεσο ψήσιμο για 3 ώρες.
- 2 ώρες μετά αφαιρούμε τα λαχανικά για να μην λιώσουν
- Στα τελευταία 15 λεπτά και εφόσον έχουν μαλακώσει τα κότσια αφαιρούμε το καπάκι και ανεβάζουμε την θερμοκρασία για να κάνουν κρούστα.
- Μολίς επιτύχουμε την κρούστα στο χοιρινό, ξανατοποθετούμε μέσα στο Dutch Oven τα λαχανικά κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά
Καλή απόλαυση!