Πεϊνιρλί σε ψησταριά υγραερίου
Γνωρίστε την συνταγή για θεϊκό αφράτο πεϊνιρλί, μαγειρέψτε το στο σπίτι στην ψησταριά σας και λατρέψετε κάθε μπουκιά σας!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
15 γρ ξύδι
420γρ νερό
15γρ φρέσκια μαγιά
15γρ αλάτι
150γρ αλεύρι για τσουρέκι
245γρ αλεύρι κίτρινο
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΕΙΣ
- 300γρ κιμά
- 1 chilli Τεμαχισμένο
- 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
- 20 γρ φρέσκο κόλιανδρο τεμαχισμένο
- 200 γρ σάλτσα ντομάτας
- 100ml ζωμό βοδινού
- Πάπρικα
- Κύμινο
- Αστεροειδής Γλυκάνισος
- 25γρ πελτέ
- 50γρ κόκκινα φασόλια
Απαραίτητα Εργαλεία
Ξεκινάμε
Ετοιμάζουμε πρώτα την ζύμη
- Διαλύουμε την μαγιά μέσα σε νερό
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το αλάτι
- Ξεκινάμε σε χαμηλή ταχύτητα 8-10 λεπτά μέχρι να πετύχουμε ωραία υφή
Ετοιμάζουμε στην συνέχεια τον κιμά σε μαντεμένιο σκεύος για αποτέλεσμα όλο νοστιμιά.
- Σε δυνατή φωτιά με λίγη λιπαρή ουσία προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε.
- Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσίλι, τα μπαχαρικά,τον πελτέ, την σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε με μια λαδόκολα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά.
- Ύστερα από 20 λεπτά αφαιρούμε την λαδοκόλα ανακατεύουμε
- Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τα φασόλια.
Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία
- Κόβουμε την ζύμη και σχηματίζουμε μπαλάκια 200-250 γρ.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη και του δίνουμε σχήμα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε 3 γεμίσματα, βούτυρο με τυρί ή βούτυρο με τυρί και μπείκον ή chilli con carne με cheddal και αυγό.
- Τοποθετούμε την γέμιση και κλείνουμε ανάποδα τις πλευρές ενώ τσιμπάμε το ζυμάρι στις ενώσεις για να κλέισει η "βάρκα".
- Σκεπάζουμε τα πεινιρλι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30-40 λεπτά
Πάμε να μαγειρέψουμε στην ψησταριά υγραερίου
- Ανάβουμε την ψησταριά σε έμμεσο ψήσιμο και τοποθετώ την πέτρα πίτσας.
- Επιθυμητή θερμοκρασία 220-250°C
- Αφού προθερμανθεί καλά η πέτρα τοποθετούμε με το ειδικό φτυάρι τα πεινιρλί.
- Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Στο πεϊνιρλί με βούτυρο και τυρί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο extra βούτυρο και μετά το ψήσιμο ενώ στο chilli con carne με cheddal και αυγό το αυγό το βάζουμε λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε απο την σχάρα