Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο, τον μήνα του  καρπουζιού με την πιο καλοκαιρινή συνταγή. Φτιάχνουμε δροσερό καρπουζο-burger με χαλούμι και αρωματικά βότανα για super extra φρεσκάδα!

 

Υλικά

 

Καρπούζι 
Θυμαρίσιο μέλι
Αποξηραμένο δυόσμο
Λίγα φύλλα από φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Φρέσκια Ρόκα
Χαλούμι

 

 

Απαραίτητα Εργαλεία 

 

Πινέλο Σιλικόνης Outdoorchef

Μαχαίρι Premium Outdoorchef​

Ξύλο κοπής & Σερβιρίσματος 35 x 18 x 2 εκ. | Xapron Oak​

Ανοξείδωτη Λαβίδα Outdoorchef

Ανοξείδωτη Τσιμπίδα Outdoorchef

 

 

 

 

Ξεκινάμε

 

Προετοιμασία

 

  • Κόβουμε το καρπούζι σε στρογγυλές Φέτες πάχους 3cm
  • Με την βοήθεια ενός τσέρκι δημιουργουμε watermelon-buns, δηλάδή ψωμάκια για burger από καρπούζι
  • Αλειφουμε τα watermelon-buns,  με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές

 

Μαγείρεμα

 

  • Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας
  • Τοποθετούμε τα watermelon-buns στην σχάρα μας, σε άμεσο ψήσιμο σε δυνατή́ φωτιά́ για 3 λεπτά́ την κάθε πλευρά́!
  • Ψήνουμε και το χαλούμι

 

 

 

Στήσιμο 

 

  • Χρησιμοποιούμε ένα 1 watermelon-bun για βάση και αφού το αλείψουμε απαλά με λίγο θυμαρίσιο μέλι τοποθετούμε την ρόκα, τον αποξηραμένο δυόσμο και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο. 
  • Στην συνέχεια τοποθετούμε και το ψημένο χαλούμι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υλικά -θυμαρίσιο μέλι, ρόκα, αποξηραμένος δυόσμος, ελαιόλαδο-
  • Καπακώνουμε το καρπουζο Burger μας με ακόμα ένα watermelon-bun και το τελειοποιούμε ρίχνοντας λίγο μέλι ,πασπαλίζοντας αποξηραμένο δυόσμο και βάζοντας στην κορυφή φρέσκα φύλλαρακια  δυόσμου για extra φρεσκάδα.