Αρνίσια Παϊδάκια με Extra Crushed Potaoes
11 Ιουν
Αρνίσια Παϊδάκια με Extra Crushed Potatoes
Για όλους εσάς που αγαπάτε το αρνίσιο κρέας, αυτή η τόσο εύκολη συνταγή για αρνίσια παϊδάκια με πατάτες μαγειρεμένα στην ψησταριά σας θα γίνει χωρίς αμφιβολία η αγαπημένη σας.
Υλικά για μαγείρεμα
- 1 kg Παϊδάκια -καλό είναι να έχουν πάχος 1 με 1,5 εκ.
- 1,5 kg Πατάτες baby
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100gr Βούτυρο
- Δενδρολίβανο (προαιρετικά)
- Θυμάρι (προαιρετικά)
Απαραίτητα εργαλεία
Ξεκινάμε
Μαγείρεμα
- Στρώνουμε τα παϊδάκια με την σειρά με μια επιφάνεια και αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές
- Στην συνέχεια τα σκουπίζουμε με ένα χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξουμε τα υγρά
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο ψυγείο και ξεκινάμε την προετοιμασία με τις πατάτες
- Ένω πριν τις έχουμε πλύνει τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Για το ψήσιμο στην ψησταριά τοποθετούμε, αν διαθέτουμε, μαντεμένια σχάρα και ρυθμίσουμε για άμεσο ψήσιμο. Αν διαθέτουμε σφαιρική ψησταριά Οutdoorchef τοποθετούμε την χοάνη στην θέση για άμεσο ψήσιμο.
- Ανάβουμε την ψησταριά μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού ανεβάσει θερμοκρασία καθαρίζουμε καλά την σχάρα μας με μια βούρτσα καθαρισμού
- Γυρνάμε με σπάτουλα τα παϊδάκια στην σχάρα μας αν χρειαστεί και παραπάνω από μια φορά, ψήνουμε αναλόγως με το πως τα προτιμάμε, ζουμερά ή ξεροψημένα
- Αφαιρούμε τα παϊδάκια απο την σχάρα μας και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά.
- Τοποθετούμε την μαντεμένια πλάκα πάνω στην σχάρα της ψησταριά και μετά από λίγο τοποθετούμε και τις πατάτες
- Με μια μαντεμένια πρέσα πατάμε τις πατάτες πάνω στην πλάκα για να τις ισοπεδώνουμε
- Βάζουμε λίγο βούτυρο στην καυτή μαντεμένια πλάκα για να δώσουμε γεύση και άρωμα στις πατάτες μας.
- Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και τις καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και αν μας αρέσει χρησιμοποιούμε και αρωματικά βότανα όπως θυμάρι και δενδρολίβανο
Αφαιρούμε και τις πατάτες από τη ψησταριά μας και σερβίρουμε μαζί με τα υπέροχα παϊδάκια