Smashed Burger? Το πιο hot και tasty trend στο κόσμο του barbeque το τελευταίο διάστημα.. Διαβάσαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε για να μπορέσουμε να σε πληροφορήσουμε τι είναι το shashed burger και αξίζει να το δοκιμάσεις και εσυ με τη σειρά σου. Ευτυχώς η WEBER σε καλύπτει σε κάθε νέο trend, καθώς σου παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να το ετοιμάσεις όπως θα έπρεπε! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SMASH BURGER;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ SMASHed BURGER?
Ένα smashed burger, για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα χάμπουργκερ, συνήθως με τυρί, που φτιάχνεται με πολύ λεπτά μπιφτέκια βοείου κρέατος (λεπτά πιέζοντας τα κατα τη διάρκεια ψησίματος ) που έχουν ψηθεί σε μαντεμένια πλάκα ή πλατό ψησίματος. Αν αναρωτιέσαι τι διαφορετικό έχουν από τα κλασικά σε όλους μας μπέργκερ, θα σου τα εξηγήσουμε όλα εμείς! Όλα ξεκίνησαν, απο έναν ψήστη ενός μαγαζιού στο Kentucky που πατίκωσε κατά λάθος το μπιφτέκι που ψηνοταν με τον πάτο μιας κονσέρβας, το μπιφτέκι έγινε τόσο λεπτό και ψήθηκε πάνω στα ζουμιά του, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μια απίστευτη γεύση κρέατος η οποία έδενε υπέροχα με το λιωμένο κασέρι απο πάνω...
Απαραίτητο για την παρασκευή των σωστών...ζουμερών smash burgers είναι τα κατάλληλα αξεσουάρ.
Η Weber όμως σου έχει τη λύση, παρασκευάζοντας μια σειρά καινοτόμων προϊόντων για τη παρασκευή smashed burger. Απο τα σημαντικότερα εξαρτήματα που πρέπει να διαθέτεις είναι μια πλάκα ψησίματος έτσι ώστε τα υγρά που βγάζει το κρέας να μην μπορούν να φύγουν απο πουθενά. Απέκτησε το σετ εργαλείων προετοιμασίας φαγητού για ψήσιμο σε πλάκα για να κάνεις την διαδικασία ακόμη πιο εύκολη. Στη συνέχεια, θα χρειαστείς το πιο καινοτόμο και μαγικό θα έλεγα κατα την γνώμη μου αξεσουάρ... τη Μαντεμένια Griddle Press Weber! Αυτό το εξάρτημα θα κάνει πραγματικά τη διαδικασία μαγειρέματος smush burger παιχνίδι! Για ακόμη πιο ζουμερά αποτελέσματα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Basting Dome Για Πλάκα Ψησίματος, το οποίο κυριολεκτικά φυλακίζει τη θερμότητα και δεν αφήνει ίχνος απο τη καυτή θερμοκρασία να πάει πουθενά!! Last BUT NOT LEAST φυσικά, είναι η ανοξειδωτη σπάτουλα, γιατί αυτό το λεπτό μπιφτέκι πρέπει να αναποδογυριστεί όπως του αξίζει..
Επίλεξε το σωστό μοσχαρίσιο κρέας
Πολλά πράγματα συμβάλλουν στη γεύση – το πιο σημαντικό είναι το είδος του κρέατος που επιλέγεις. Ξεκινώντας με μοσχαρίσιο κιμά υψηλής ποιότητας με υψηλότερο ποσοστό λίπους (20-25%) είναι το πρώτο δομικό στοιχείο. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα φτιάξεις τα μπιφτέκια σου με υψηλότερο ποσοστό λίπους για να σε βοηθήσει να διατηρήσεις περισσότερο αυτή τη γεύση και την υγρασία. Συνιστούμε 80/20 για καλύτερο ψήσιμο και κρούστα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να δουλέψεις με 85/15 λίπος και χαμηλότερα, αλλά δεν θα έχεις τα ίδια ζουμερά αποτελέσματα, καθώς θα μειωθούν τα υγρά που θα βγουν κατα το πάτημα, τα οποία περιέχει το λίπος.
Πλάσε μικρές και χαλαρές μπάλες
Δεν χρειάζεται να διαμορφώσεις και να σχηματίσεις αυτές τις μπάλες πολύ σφιχτές. Κράτα το μπιφτέκι χαλαρό. Θα είναι πιο εύκολο κατα το πάτημα και θα σας δώσει αυτή την τραγανή άκρη που είναι εμβληματική για ένα smash burger. Μόλις ετοιμάσεις το κρέας, βάλτο ξανά στο ψυγείο για να μείνει παγωμένο (ειδικά σε μια ζεστή μέρα). Θέλεις αυτό το μπιφτέκι ωραίο και κρύο, ώστε να παραμένει σταθερό όταν χτυπάει στο ταψί.
Προθέρμανε μια καυτή, καυτή μαντεμένια πλάκα
Μόλις πετάξεις το μπιφτέκι πάνω στην επιφάνεια πρέπει να αρχίσει να ψήνεται και να ροδίζει αμέσως. Αυτό είναι που μαγειρεύει τις άκρες και σφραγίζει στην υπόλοιπη υγρασία. Θέλεις, λοιπόν, αυτή η επιφάνεια μαγειρέματος να είναι καυτή πριν ρίξεις το πρώτο μπιφτέκι και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη επιφάνεια για υψηλές, καυτές θερμοκρασίες απο αυτή του μαντεμιού. Αλλά και για ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, σφραγίστε τη θερμότητα με το
Basting Dome Για Πλάκα Ψησίματος.
Αν πατήσεις το μπιφτέκι με το
Griddle Press μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα από όταν το ρίξεις στο ζεστό τηγάνι εξασφαλίζεις τη μέγιστη ζουμερή γεύση. Η στρατηγική λειτουργεί γιατί στον κρύο κιμά, τα λίπη είναι ακόμα στερεά. Και πιέζοντας προς τα κάτω όσο το κρέας είναι κρύο, χάνονται ελάχιστα υγρά. Μετά από αυτά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσεις το σπάσιμο, ώστε οι χυμοί να παραμείνουν ακριβώς εκεί που βρίσκονται.
Τώρα τοποθέτησε τα συνοδευτικά.
Σου προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις πάνω στο καυτό λεπτό μπιφτέκι μια φέτα κασέρι και να αφήσεις το μπιφτέκι να ψηθεί μαζί του.Αφου έχεις ολοκληρώσει τη διαδικασία ψησίματς των μπιφτεκιών, ήρθε η ώρα για τα συνοδευτικά. Βάλε το μπέικον να ψήνετε πάνω στη μαντεμένια πλάκα και αναποδογύρισε τα για να αποκτήσουν αυτή τη τραγανή κρούστα και απο τις δυο μεριές με τη
Τσιμπίδα Ακριβείας. Σου προτείνω επίσης να δοκιμάσεις να ψήσεις και κρεμμύδια πάνω στα ζουμιά που έχουν απομείνει για έξτρα γλυκιά γεύση..
Τέλος χρησιμοποιήσε τη σταθερή, επίπεδη
σπάτουλα καθαρισμού για μαντεμένιες πλάκες καθώς το ξύσιμο του πάτου της πλάκας είναι το κλειδί! Αυτό σου επιτρέπει να αφαιρέσεις και το τελευταίο κομμάτι της νόστιμης κρούστας από το μαντέμι.
Τελευταίο TIP για να πετύχει η συνταγή σου είναι να μας προσθέσεις με το ταγκ @ilovebbq.gr για να σε δουμε να smashareis like a pro!