Τρόπος Καθαρισμού ψησταριάς υγραερίου Outdoorchef
Οι στρογγυλές ψησταριές της OUTDOORCHEF είναι κατασκευασμένες με υλικά που αντέχουν στον χρόνο. Είναι απαραίτητο όμως η συστηματική συντήρηση της ψησταριάς σας για να έχει την ίδια απόδοση και το ίδιο αποτέλεσμα ψησίματος όπως την πρώτη φορά. Τα τρία μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουν οι στρογγυλές ψησταριές υγραερίου είναι:
- Δεν παρουσιάζουν αναφλέξεις στο ψήσιμο
- Εκμεταλεύονται όλη την επιφάνεια της σχάρας για έμμεσο ψήσιμο
- Καθαρίζονται με μεγάλη ευκολία σε σχέση με άλλες σειρές
Αναλύοντας τον τρόπο καθαρισμού μπορούμε να τον χωρίσουμε σε 4 απλά βήματα:
1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ
Ανάψτε την ψησταριά υγραερίου για 10 λεπτά στη μέγιστη θερμοκρασία. Με την διαδικασία της προθέρμανσης θα καούν όλα τα λίπη και θα γίνει ευκολότερος ο καθαρισμός της ψησταριάς.
2. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΑΡΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Μόλις τελειώσετε με την προθέρμανση χρησιμοποιείστε μια κατάλληλη βούρτσα ανάλογα με την σχάρα που διαθέτετε και τρίψτε όσο πιο αποτελεσματικά μπορείτε την σχάρα σας και από τις δύο πλευρές.
3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΟΑΝΗΣ
Αφού καθαρίσετε την σχάρα της ψησταριάς, αφαιρέστε την και εφαρμόστε με προσοχή μικρή ποσότητα από το καθαριστικό Chef (λιποδιαλυτικό) στην χοάνη και στον κάδο του barbecue. Στη συνέχεια τρίψτε τις επισμαλτωμένες αυτές επιφάνειες όσο καλύτερα γίνεται με μια βούρτσα με ορειχάλκινες τρίχες.
4. ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΩΝ
Τελευταίο βήμα είναι η απομάκρυνση όλων των υπολειμάτων. Ξεπλύνετε καλά με νερό την χοάνη και τον κάδο της ψησταριάς και αφαιρέστε όλα τα υπολείματα αδειάζοντας τον λιποσυλλέκτη.
Η διαδικασία καθαρισμού είναι εξαιρετικά απλή και καλά θα είναι να επαναλαμβάνεται ανά 4-5 ψησίματα. Με αυτό τον τρόπο η ψησταριά σας θα αντέξει στον χρόνο και θα λειτούργεί πάντα σαν την πρώτη φορά!