Πολλές φορές ακούμε από ανθρώπους που εκτελούν μια συνταγή ότι την έκανα ακριβώς όπως έλεγε αλλά δεν μου βγήκε σωστή. Σίγουρα υπάρχουν συνταγές στο διαδίκτυο οι οποίες έχουν λάθη ή είναι γραμμένες με δύσκολο τρόπο για κάποιον αρχάριο και έτσι γίνονται λάθη.

 

Σήμερα θα μάθουμε 6+1 βήματα για να γίνουμε καλύτεροι στην εκτέλεση μια συνταγής.

 

Καταρχήν θα πρέπει να μάθουμε την φράση Mise en Place που λένε οι Γάλλοι και σημαίνει τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα σημείο. Πολλοί είναι αυτοί όπου ξεκινάνε μια συνταγή και επειδή στο πρώτο βήμα λέει σωτάρουμε τα κρεμμύδια ξεκινάν βάζουν λάδι στο τηγάνι, στη συνέχεια πάνε να κόψουν τα κρεμμύδια όπου μέχρι να το κάνουν το λάδι αρχίζει και καπνίζει, στη συνέχεια ρίχνουν τα κρεμμύδια και πάνε στο επόμενο βήμα όπου μέχρι να δουν το επόμενο βήμα τα κρεμμύδια αρχίζουν και καίγονται και ούτω καθεξής.

 

Οπότε για να αποφύγουμε το σενάριο αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε 6+1 βήματα:

 

  1. Διαβάζουμε πολύ καλά όλη τη συνταγή μέχρι να την καταλάβουμε.
  2. Καθαρίζουμε την περιοχή στην οποία θα δουλέψουμε έτσι ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χώρο.
  3. Μαζεύουμε σε ένα σημείο όλο τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε. (μαχαίρια, τηγάνια, σπάτουλες, μπόλ, κάρβουνα, αέριο, μπαχαρικά, κτλπ)
  4. Μαζεύουμε σε ένα σημείο όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε τα οποία τα έχουμε ζυγίσει ακριβώς όπως λέει η συνταγή και τα έχουμε κόψει όπως μας γράφει.
  5. Προθερμαίνουμε τη ψησταριά ή το φούρνο.
  6. Ξεκινάμε το μαγείρεμα χρησιμοποιώντας με την σειρά τα υλικά που έχουμε ήδη προετοιμάσει.

 

Και τελευταίο βήμα

 

* Καθαρίζουμε ταυτόχρονα με το μαγείρεμα. Έτσι έχουμε πάντα καθαρό τον εξοπλισμό που θα μας χρειαστεί, διατηρούμε των χώρο τακτοποιημένο και εννοείτε στο τέλος δεν θα έχουμε να πλύνουμε πάρα πολλά.

 

Εάν καταφέρετε και βάλετε αυτά τα 7 βήματα στην καθημερινότητα σας όταν μαγειρεύετε τότε το μαγείρεμα θα είναι μια ωραία ανάμνηση και όχι μια αγχώδης διδικασία!!