Watermelon Burger
02 Σεπ
Αποχαιρετάμε τον Αύγουστο, τον μήνα του καρπουζιού με την πιο καλοκαιρινή συνταγή. Φτιάχνουμε δροσερό καρπουζο-burger με χαλούμι και αρωματικά βότανα για super extra φρεσκάδα!
Υλικά
Καρπούζι
Θυμαρίσιο μέλι
Αποξηραμένο δυόσμο
Λίγα φύλλα από φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Φρέσκια Ρόκα
Χαλούμι
Απαραίτητα Εργαλεία
Ξύλο κοπής & Σερβιρίσματος 35 x 18 x 2 εκ. | Xapron Oak
Ανοξείδωτη Τσιμπίδα Outdoorchef
Ξεκινάμε
Προετοιμασία
- Κόβουμε το καρπούζι σε στρογγυλές Φέτες πάχους 3cm
- Με την βοήθεια ενός τσέρκι δημιουργουμε watermelon-buns, δηλάδή ψωμάκια για burger από καρπούζι
- Αλειφουμε τα watermelon-buns, με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές
Μαγείρεμα
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά μας
- Τοποθετούμε τα watermelon-buns στην σχάρα μας, σε άμεσο ψήσιμο σε δυνατή́ φωτιά́ για 3 λεπτά́ την κάθε πλευρά́!
- Ψήνουμε και το χαλούμι
Στήσιμο
- Χρησιμοποιούμε ένα 1 watermelon-bun για βάση και αφού το αλείψουμε απαλά με λίγο θυμαρίσιο μέλι τοποθετούμε την ρόκα, τον αποξηραμένο δυόσμο και ψεκάζουμε με ελαιόλαδο.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε και το ψημένο χαλούμι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υλικά -θυμαρίσιο μέλι, ρόκα, αποξηραμένος δυόσμος, ελαιόλαδο-
- Καπακώνουμε το καρπουζο Burger μας με ακόμα ένα watermelon-bun και το τελειοποιούμε ρίχνοντας λίγο μέλι ,πασπαλίζοντας αποξηραμένο δυόσμο και βάζοντας στην κορυφή φρέσκα φύλλαρακια δυόσμου για extra φρεσκάδα.