Γύρος Τσιπούρας και Αϊολί Εστραγκόν
Δοκίμασε την πιο θεαματική και νόστιμη συνταγή με Τσιπούρα που θα ξεχωρίσει για την υπέροχη γεύση της και την μοναδική της παρουσίαση στο τραπέζι. Μαγειρέψαμε την υπέροχη αυτή συνταγή στην φύση με την φορητή Traeger Ranger ψησταριά, που έχει ως καύσιμο το πέλλετ που προσδίδει στο φαγητό την εκπληκτική γεύση απο φυσικό ξύλο.
ΥΛΙΚΑ
8 φιλέτα τσιπούρας
8 πιτάκια καλαμποκιού corn pita breads
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το Αρωματικό Βούτυρο
180 γρ. βούτυρο αγελαδινό αλατισμένο
½ κ.σ. τσίλι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
½ κ.σ. εστραγκόν φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόνη μουστάρδα
½ κ.γ. Ξύσμα λεμόνι
2-3 σταγόνες λεμόνι
Για την Αϊολί
1-2 σκελίδες σκόρδο
160 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
χυμό από ½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1ο ΒΗΜΑ:
Παίρνετε ένα δίσκο γύρου, που έχει ενσωματωμένη μια κάθετη σούβλα επάνω. Εναλλακτικά, στερεώνετε δυο καλαμάκια επάνω σε μια καθαρισμένη πατάτα ή κρεμμύδι που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο ενός ταψιού. Καρφώνετε επάνω δυο ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια. Ξεκινάτε, στοιβάζοντας πάνω στη σούβλα, ένα φιλέτο τσιπούρας και από πάνω εναλλάξ τα υπόλοιπα ανάμεσα - αλατοπιπερώνετε και περιβρέχετε με άφθονο αρωματικό βούτυρο.
2ο ΒΗΜΑ:
Τοποθετείτε τις ντομάτες στο ταψάκι και ρυθμίζετε την Traeger Ranger στους 200ο C χρησιμοποιώντας Mesquit Pellet .
3ο ΒΗΜΑ:
Ψήνετε για 40-45 λεπτά περιλούζοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα με το αρωματικό βούτυρο.
4ο ΒΗΜΑ:
Ψήνετε τα πιττάκια . Στο κέντρο τοποθετείτε μια κουταλιά αϊολί και από πάνω ψιλοκομμένο το γύρο του ψαριού, τις ψημένες ντομάτες, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό .
Σερβίρετε αμέσως
Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!
Καλό καλοκαίρι !!!