Αν αναζητάς ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τόσο με τη γεύση όσο και με την εμφάνισή του, τότε η ψητή κολοκύθα με σάλτσα γιαουρτιού είναι η τέλεια επιλογή! Με έναν απλό αλλά ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος, η κολοκύθα αποκτά καραμελωμένη επιφάνεια, ενώ στο εσωτερικό παραμένει μαλακή και γλυκιά.


ΥΛΙΚΑ

Για την Κολοκύθα

1 κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση

5 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

4 κ.σ. βούτυρο

3-4 κλαδάκια δεντρολίβανο

5 κ.γ. μέλι

Για τη Σάλτσα Γιαουρτιού

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3 κ.σ. τυρί κρέμα

7 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

¼ κ.γ. αλάτι

Για την Επικάλυψη

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

2 κ.σ. χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

2 κ.σ. ρόδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βήμα 1ο:

Αρχικά πρέπει να προετοιμάσεις την κολοκύθα, καθαρίζοντας τη φλούδα της, χρησιμοποιώντας ένα πίλερ. Αφού την καθαρίσεις την κόβεις με το μαχαίρι γενικής χρήσεως κατά μήκος στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια με ένα κουτάλι.


Βήμα 2ο:

Στη συνέχεια τοποθέτησε την κολοκύθα στην επιφάνεια κοπής, με οδηγούς δύο ξύλινες κουτάλες στις άκρες. Χάραξε κάθε 1,5 εκατοστό, προσέχοντας να μη φτάσεις μέχρι κάτω. Στις σχισμές τοποθέτησε λεπτές φέτες σκόρδου.


Βήμα 3ο:

Βάλε την κολοκύθα σε ένα μαντεμένιο ταψί , με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Άλειψε με το πινέλο με ελαιόλαδο και μέλι, και πασπαλίστε με δενδρολίβανο.


Βήμα 4ο:

Ψήσε την κολοκύθα στο Traeger Pellet Grill  στους 180°C για 30 λεπτά και συνεχίστε στους 200°C για ακόμα 20 λεπτά, χρησιμοποιώντας pellet μήλου για μοναδικό άρωμα.


Βήμα 5ο:

Παράλληλα προετοίμασε την σάλτσα γιαουρτιού. Ανάμειξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Βήμα 6ο:

Αφού ψηθεί η κολοκύθα, είσαι έτοιμος να σερβίρεις! Σε μια πιατέλα άπλωσε τη σάλτσα γιαουρτιού, τοποθέτησε την κολοκύθα από πάνω, και πρόσθεσε ελαιόλαδο, βαλσάμικο, δενδρολίβανο, φυστίκι Αιγίνης και ρόδι.


Καλή Απόλαυση! 

Ευχαριστούμε το Meat and Grill Stories και την Μυρσίνη Λαμπράκη για την καταπληκτική αυτή συνταγή!