Γευτείτε τη μαγεία του καλοκαιριού με μια ροδακινόπιτα από σφολιάτα: συνδυασμός ζουμερών ροδάκινων και τραγανής ζύμης που θα σας ενθουσιάσει. Μια πρωτότυπη λιχουδιά για όλες τις ώρες!


ΥΛΙΚΑ  

4-5 μεγάλα ροδάκινα ή νεκταρίνια, κομμένα σε χοντρές φέτες 

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη 

140 γρ. βούτυρο  

3 κ.σ. σιρόπι σφενταμιού 

2 κ.σ. μελάσα  

Ξύσμα λεμονιού  

1 φύλλο σφολιάτα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Βήμα 1ο:

Σε ένα μαντεμένιο σκεύος ρίχνετε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενταμιού, την μελάσα και το ξύσμα λεμονιού.

 

Βήμα 2ο:

Στην συνέχεια ανάβετε το Traeger Pellet Grill στους 205 C και τοποθετείτε μέσα το μαντεμένιο σκε΄ύος. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει ανακατεύοντας περιστασιακά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. 

Βήμα 3ο:

Έπειτα αποσύρετε το σκεύος από την σχάρα  και τοποθετείτε μέσα τα νεκταρίνια σε κυκλικό σχήμα αφού τα έχετε κόψει σε λορίδες με το μαχαίρι γενικής χρήσεως.

Βήμα 4ο:

Ανοίγετε ελαφρά το φύλλο της σφολιάτας με ένα πλάστη και σκεπάζετε τα νεκταρίνια. Μαζεύετε τις άκρες προς τα μέσα δημιουργώντας ένα στεφάνι και με ένα πιρούνι τρυπάτε ελαφρά τη σφολιάτα. 

Βήμα 5ο:

Ψήνετε ξανά στους 200οC για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε τη ροδακινόπιτα από την ψησταριά, την αφήνετε να «σταθεί» για 10 λεπτά και με ένα μεγάλο πιάτο που εφαρμόζει και την αναποδογυρίζετε.

Βήμα 6ο:

Τη σερβίρετε ζεστή και συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή με χτυπημένη σαντιγί. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να κόψετε με τον κόφτη για πίτσα!