Αυτά τα νόστιμα σουβλάκια γαρίδας συνδυάζουν φρέσκα υλικά και μεσογειακές γεύσεις, δημιουργώντας ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε με μια συνταγή που φέρνει τη θάλασσα στο τραπέζι σας!


ΥΛΙΚΑ

150  γρ ψωμί από προζύμι 

350 γραμ αποφλοιωμένες γαρίδες  

460 γρ.(βάζο) ψητές κόκκινες πιπεριές 

3 σκελίδες σκόρδο 

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο  

1 λεμόνι τον χυμό  

Ξύσμα από 1 λεμόνι 

1 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο 

½ κιλό ντοματίνια 

20 γρ τυρί φέτα 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βήμα 1ο:

Αρχικά ξεκινήστε προθερμένοντας τη ψησταριά σας σε υψηλή θερμοκρασία.  Στην συνέχεια, κόβετε με το μαχαίρι γενικής χρήσης το ψωμί σε φέτες (να έχουν παχός περίπου 1 εκ.) και στη συνέχεια κόψτε σε κομμάτια 3 εκατοστών. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία προσθέστε τα σε ένα μεγάλο μπολ, όπου θα έχετε τοποθετήσει ήδη και τις γαρίδες.


Βήμα 2ο:

Στραγγίστε τις πιπεριές, κόψτε με το μαχαίρι γενικής χρήσης σε φέτες πάχους 3 εκ. κατά μήκος και τις προσθέτετε και αυτές στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, ενώ παράλληλα προσθέτετε το 1 κομμάτι από το ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο σκόρδο.  Συνεχίζουμε ψιλοκόβοντας στο ξύλο κοπής τον μαϊντανό και τα κοτσάνια ώστε να τα βάλουμε στο μείγμα.



Βήμα 3ο:

Στην συνέχεια στύψτε μισό λεμόνι ενώ έχετε πάρει το ξύσμα του. Στο χυμό με το ξύσμα ρίξτε και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα πιπέρι μαύρο. Αφού τοποθετήσετε όλα τα υλικά ανακατέψτε πολύ καλά.


Βήμα 4ο:

Πάρτε τα ανοξείδωτα σουβλάκια και ξεκινήστε να τοποθετείτε τις γαρίδες και το ψωμί εναλλάξ με μερικές πιπεριές. Προσέξτε να μην τοποθετήσετε τα υλικά στα σουβλάκια πολύ σφιχτά.  Αφού φορέσετε τα γάντια σας τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήστε για περίπου 6 με 8 λεπτά. Στα 3-4 λεπτά γυρίστε τα σουβλάκια. 


Βήμα 5ο:

Παράλληλα, τοποθετήστε ένα μαντεμένιο τηγάνι στον πλαϊνό καυστήρα και τοποθετείτε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σκόρδο κομμένο σε φέτες. Προσέξτε η φωτιά να είναι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε με τη κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και έπειτα βάλτε την κονσέρβα ντομάτας ώστε να εξατμιστούν τα υγρά μέχρι να ψηθούν τα σουβλάκια. Τέλος, ρίξτε χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.


Βήμα 6ο:

Όταν τα σουβλάκια είναι έτοιμα, τοποθετήστε τα επάνω στη σάλτσα, πασπαλίζοντας τα με φέτα και ελαιόλαδο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα! 


Καλή σας απόλαυση!