H πίτσα στο Barbecue είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις. Φτιάξε την δική σου λαχταριστή πίτσα στο Barbecue σου, και θα ενθουσιαστείς με την απίστευτη τραγανή ζύμη που έχεις δοκιμάσει έως σήμερα
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι:
0,25 γρ Ξηρή μαγιά
425 γρ Αλεύρι 00
15 γρ Αλάτι
250 ml Νερό κρύο
Για τα topping της πίτσας:
60 ml Κρέμα γάλακτος
80-100γρ Μοτσαρέλα τριμμένη
Μπέικον φέτες κομμένες στη μέση 3 φέτες
Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Απαραίτητα εργαλεία
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε για περίπου 15-20 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
- Αφαιρούμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι μας.
- Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι για 2 ώρες ενώ το έχουμε καλύψει με μια πετσέτα.
- Στη συνέχεια μεριδοποιούμε σε μπάλες 250-270γρ και δίνοντας στρόγγυλο σχήμα τις αποθηκεύουμε σε δίσκο τον οποίο έχουμε αλευρώσει ελαφρώς. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε Θ/Δ για 24 ώρες.
- Αν θέλουμε καλύτερο ζυμάρι τότε αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-4 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο να πιάσει Θ/Δ τουλάχιστον 1-2 ώρες πιο πριν.
Ξεκινάμε
Μαγείρεμα
- Τοποθετούμε την
πέτρα πίτσας στην ψησταριά έχοντας ρυθμίσει σε έμμεσο ψήσιμο.
- Ανάβουμε στο μέγιστο την ψησταριά μας με στόχο να πιάσουμε μέχρι και 350C
- Ανοίγουμε το ζυμάρι μας δημιουργώντας ένα στεφάνι και στη συνέχεια σιγά σιγά το ανοίγουμε να πάρει στρόγγυλο σχήμα με τα χέρια μας. (αν μας δυσκολεύει στο άνοιγμα μπορούμε να το αφήσουμε 1-2 λεπτά και μετά να το ξανά ανοίξουμε) Προσοχή να μην σκιστεί.
- Μεταφέρουμε το ζυμάρι επάνω στο
φτυάρι πίτσας και ξεκινάμε να στήνουμε.
- Βάζουμε σε όλη την επιφάνεια (εκτός από το στεφάνι) την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια σκεπάζουμε με μοτσαρέλα.
- Τοποθετούμε το μπέικον και τα μανιτάρια σε όλη την παρουσίαση.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα στο στεφάνι και από κάτω.
- Προσοχή να μην ανοίγουμε και κλείνουμε το καπάκι γιατί η θερμοκρασία που χάνουμε είναι πολύτιμη.
- Αν κάνουμε παραπάνω από 1 πίτσα πριν βάλουμε την επόμενη σιγουρευόμαστε ότι πιάσαμε πάλι την μέγιστη θερμοκρασία των 350C.
Αν κάνετε πρώτη φορά τέτοια πίτσα δοκιμάστε το ζυμάρι να το μεριδοποιήσετε σε 280-300γρ για να μπορείτε να το ανοίξετε πιο εύκολα !
Ιδέες για άλλα toppings:
Pizza Margherita: Σάλτσαντομάτας, φρέσκιαμοτσαρέλα, βασιλικός.
PizzaProsciutto: Σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια, βασιλικός, ρόκα, ελαιόλαδο, προσούτο
PizzaSpinachEgg: Σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα ή τριμμένη, σπανάκι φύλλα, αυγό
Όταν έχουμε φρέσκια μοτσαρέλα για να μην καεί μπορούμε να την βάλουμε στα τελευταία 1-2 λεπτά για να λιώσει. Το προσούτο μπαίνει πάντα στο τέλος και δεν το ψήνουμε.
Καλή σας όρεξη!!!