Άκρως γευστικά και εξαιρετικά οφέλιμα... τα ψητά λαχανικά δικαίως θεωρούνται το απόλυτο φαγητό για το καλοκαίρι.Πανεύκολα στο μαγείρεμα και γρήγορα στην παρασκευή... θα γίνουν το αγαπημένο σας γεύμα! Δείτε 7 μυστικά για να τελειοποιήσετε την τέχνη του ψησίματος και να τα κάνετε ακόμα πιο λαχταριστά.

 

1. Τα λαχανικά ψήνονται σε διαφορετικούς χρόνους, γι΄αυτό είναι πολύ σηματικό να τα ομαδοποιήσετε. Τοποθετήστε τα λαχανικά που μοιάζουν μαζί και κόψτε τα όσο μπορείτε στο ίδιο μέγεθος. 

 

2. Στόχος είναι τα λαχανικά να παραμείνουν ζουμερά. Γι΄αυτό αντί να τα τοποθετήσετε απευθείας στη σχάρα, καλό θα ήταν να τα ψήσετε σε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος ή σε ενα βαθύ τηγάνι. Επίσης, μπορείτε να τα τηλίξετε με αλουμινόχαρτο, το οποίο θα κάνει το καθάρισμά τους ακόμα πιο εύκολο.

 

3. Βάλτε λάδι στα λαχανικά. Δεν χρειάζεται να τα γεμίσετε στο λάδια, αλλά βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι αλειμμένο με λάδι. Μην ξεχνάτε ότι μερικά λαχανικά όπως είναι η μελιτζάνα ή τα μανιτάρια μπορεί να χρειαστούν περισσότερο λάδι στο ψήσιμο.

 

4. Δώστε τους χώρο. Μην τα βάζετε ποτέ το ένα κολλητά με το άλλο. Το ξέρουμε ότι μπορεί να θέλετε βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά στην σχάρα σας, αλλά αντισταθείτε γιατί δεν θα ψηθούν καλά.

 

5. Προσοχή στον χρόνο ψησίματος. Τα λαχανικά θέλουν τον χρόνο τους και πολλές φορές το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 45 λεπτά. Μην βιαστείτε να τα βγάλετε ακόμα κι αν έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορείτε να τα φάτε, αυτό το χρυσαφένιο χρώμα είναι που τους δίνει όλη τη γεύση.

 

6. Υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε τα λαχανικά στην υψιλότερη θερμοκρασία σε άμεσο ψήσιμο. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι λαχανικά μαλακά μέσα και ξεροψημένα απ' έξω.

 

7. Προσθέστε γεύση. Η αλήθεια είναι ότι το λάδι και λίγο αλάτι αρκούν για να είναι νόστιμα τα λαχανικά σας, αλλά μερικά μυρωδικά δεν βλάπτουν!

 

Δώστε βάση στο σερβίρισμα και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους με το πιο καλοκαιρινό φαγητό!!