Συχνές Ερωτήσεις
FAQs ILOVEBBQ.GR
1. Γιατί το εσωτερικό από το καπάκι της ψησταριάς ξεφλουδίζεται;
Αυτό που βλέπετε είναι η συσσώρευση ανθρακικού λίπους, καθώς το εσωτερικό της ψησταριάς δεν περιέχει κανένα υλικό το οποίο μπορεί να ξεφλουδιστεί κατά το ψήσιμο. Για να το καθαρίσετε χρησιμοποιήστε μια βούρτσα και τρίψτε το απαλά. Αυτό ισχύει για τις ψησταριές που εμπορευόμαστε!!
2. Πως μπορώ να καθαρίσω την ψησταριά μου;
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε χρήσιμες συμβουλές συντήρησης της ψησταριάς.
3. Τι μπορώ να κάνω για να μην κολλήσουν τρόφιμα στην σχάρα;
Για να μην κολλήσουν τα φαγητά στην σχάρα, προθερμάνετε την ψησταριά σε υψηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη σχάρα με ειδική βούρτσα και περάστε την επιφάνεια με ένα κρεμμύδι. Τέλος, αλείψτε το φαγητό σας με ελαιόλαδο.
4. Ποιο υλικό σχάρας είναι καλύτερο, το «ανοξείδωτο ατσάλι» ή η «πορσελάνη»;
Είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Και τα δύο υλικά προσφέρουν υπέροχη εμπειρία ψησίματος.
5. Πρέπει να χρησιμοποιώ κάλυμμα για την ψησταριά μου;
Συνιστούμε να καλύπτετε την ψησταριά σας, για να την κρατάτε καθαρή και προστατευμένη από τα καιρικά φαινόμενα (όπως βροχή, χιόνι, ήλιος, γύρη, υγρασία). Κάντε κλικ ΕΔΩ για να βρείτε το κατάλληλο κάλυμμα για την ψησταριά σας.
6. Μπορώ να χτίσω την ψησταριά μου;
Δεν είναι εφικτό για όλα τα μοντέλα. Στα barbecues που αφαιρούνται τα λίπη από την μπροστινή πλευρά, υπάρχει η δυνατότητα να εντοιχιστούν.
7. Η ψησταριά έρχεται με κάλυμμα;
Τα καλύμματα διατίθενται ως ξεχωριστό αξεσουάρ.
8. Πόσο βάρος μπορούν να αντέξουν τα πλαϊνά ράφια;
Τα πλαϊνά ράφια είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τα πιάτα, τα τρόφιμα που είναι έτοιμα για ψήσιμο, τα μπαχαρικά, τις σάλτσες. Δεν μπορούν να αντέξουν υπερβολικό βάρος.
9. Πρέπει να αφαιρέσω τη φιάλη υγραερίου όταν δεν χρησιμοποιώ την ψησταριά;
Η φιάλη θα πρέπει να αφαιρεθεί αν είναι άδεια, αν αποθηκεύετε την ψησταριά σε γκαράζ ή αν μεταφέρετε την ψησταριά σας.
10. Τι χρώμα θα πρέπει να έχει η φλόγα μου;
Η φλόγα θα πρέπει να είναι γαλάζιο-με σκούρο μπλε χρώμα. Σε μερικές περιπτώσεις, η φλόγα μπορεί να εμφανίζει ένα κίτρινο χρώμα.
11. Τι κάρβουνο πρέπει να χρησιμοποιήσω;
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε κανονικού μεγέθους κάρβουνο, για να πετύχετε ομοιόμορφη θερμότητα και μεγαλύτερο χρόνο καύσης κατά τη διάρκεια ψησίματος.
12. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ψησταριά μου αν βρέχει ή χιονίζει;
Οι ψησταριές προορίζονται για εξωτερική χρήση, αλλά σε τέτοια ακραία φαινόμενα θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε μόνο κάτω από κάποιο υπόστεγο, για λόγους ασφαλείας.
13. Διαφέρει η γεύση του φαγητού το οποίο ψήθηκε σε ηλεκτρική ψησταριά;
Τα τρόφιμα που ψήνονται σε ηλεκτρικές ψησταριές είναι εξίσου γευστικά με αυτά που ψήθηκαν σε ψησταριά κάρβουνου ή υγραερίου. Αυτό ισχύει για τις ηλεκτρικές ψησταριές των εταιρειών WEBER & OUTDOORCHEF, οι οποίες αποδίδουν ακριβώς το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα με τις αντίστοιχες ψησταριές κάρβουνου ή υγραερίου.
14. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατεψυγμένα τρόφιμα στην ψησταριά;
Σας συνιστούμε τα τρόφιμα σας να είναι αποψυγμένα και αν είναι εφικτό τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα ψήσετε. Αυτό επιτρέπει στο φαγητό να ψήνεται ομοιόμορφα.
15. Τι είναι το έμμεσο ψήσιμο;
Το έμμεσο ψήσιμο είναι κατάλληλο για φαγητά (γαλοπούλα, ολόκληρο κοτόπουλο, χοντρά κομμάτια κρέατος) που απαιτούν μεγάλη διάρκεια ψησίματος (30 λεπτά και περισσότερο) και περιλαμβάνει την τοποθέτηση του ψητού μακριά από την πηγή της θερμότητας. Η ψησταριά, στο έμμεσο ψήσιμο, λειτουργεί σαν φούρνος και χρησιμοποιείται με το καπάκι κλειστό.
16. Πρέπει να έχω το καπάκι «ανοιχτό» ή «κλειστό» όταν ψήνω;
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, το καπάκι πρέπει να είναι κλειστό. Αυτό επιτρέπει στην ψησταριά να διατηρεί μια σταθερή κυκλοφορία θερμότητας και φυσικά να απολαμβάνετε πιο ζουμερά και γευστικά φαγητά. Αυτό ισχύει για τις ψησταριές που διαθέτουν καπάκι από χυτό αλουμίνιο, επισμάλτωση πορσελάνης και ανοξείδωτο ατσάλι.